Cezar Preda le cere scuze colegilor din Parlament


Intră acum și în grupul de

„E clar că eu voi trebui să-mi continui, de acum înainte politica mea de solitar”, a afirmat, joi, vicepreşedintele PDL Cezar Preda, care a declarat că doreşte să-şi ceară scuze colegilor din Parlament pe care i-a invocat ca fiind doritori de a cunoaşte bugetul pe 2011. „Nu aş vrea să-i bag şi pe ei într-o asemenea acţiune de destabilizare a pieţelor financiare. Îmi asum singur proprietatea demersului”, a spus viceliderul democrat-liberal.

Preda consideră că ceea ce preşedintele Traian Băsescu ar fi afirmat că prin declaraţiile privind existenţa a 50 de parlamentari PDL care nu ar vota bugetul pe anul 2011 a fost un exemplu, între altele, pentru a justifica calificativul de „majoritate toxică”. „Până la urmă, eu cred că ceea ce preşedintele ar fi afirmat este un exemplu între altele pentru a justifica, până la urmă, calificativul de majoritate toxică”, a spus Preda.

El a adăugat că este mulţumit, până la urmă, că acest exemplu dat de preşedinte a fost suficient ca liderii coaliţiei să înţeleagă justificarea termenului de toxicitate. „Nu e o poziţie confortabilă în partid atunci când spui anumite lucruri. Poate nu întotdeauna inteligente, dar le spui şi cel mai mult profită de o anumită exprimare a preşedintelui, colegii din interior care te văd cum creşti sau scazi în preferinţa şefului statului”, a spus liderul PDL.

El a arătat că a depăşit acest lucru şi că nu face niciodată caz de afirmaţiile preşedintelui. „Dacă e cazul mă corectez, dacă nu e cazul nu mă corectez, ştiind că, aşa cum ne-a obişnuit domnul preşedinte pe noi toţi politicienii, domnia sa are, la un moment dat şi posibilitatea reevaluării politicienilor şi cred că va veni momentul când şi eu voi fi reevaluat la adevărata capacitate”, a conchis Cezar Preda.

Potrivit cotidianului „Gândul”, la întrevederea de la Palatul Cotroceni, pe care Opoziţia a boicotat-o din nou, şeful statului a spus că i se pare inadmisibil să fie votate două legi cu mare impact bugetar şi justificarea să fie neatenţia parlamentarilor. “Când am spus «majoritate toxică» m-am referit în special la PDL, principalul partid de guvernământ”, ar fi spus preşedintele, conform unor surse participante la discuţii. Motivul supărării lui Băsescu pe PDL venea din incapacitatea liderilor partidului de a-şi controla oamenii.

Ca exemplu negativ a fost dat şi vicele Cezar Preda, care a afirmat săptămâna trecută, că există 50 de parlamentari pedelişti care nu vor vota bugetul pe 2011. “Astfel de declaraţii nu ne ajută în primul rând pe pieţele financiare, pentru că ele creează senzaţia de instabilitate politică”, a afirmat şeful statului.


Intră acum și în grupul de