Onofrei: „PSD si PNL doar se fac ca apara pensionarii”


Intră acum și în grupul de

„Prin atitudinea din Senat se dovedeşte că PSD şi PNL se fac doar că apără pensionarii”, a declarat miercuri, secretarul Senatului Orest Onofrei, senator PDL de Suceava, după votul asupra Legii pensiilor. Potrivit parlamentarului sucevean, opoziţia apără pensionarii la televiziuni şi în discursuri publice, dar când are ocazia să o facă prin vot, votează în defavoarea pensionarilor.

Onofrei a declarat că deşi opoziţia acuză puterea că doar din greşeală votează bine, la votul din Senat privind Legea pensiilor, opoziţia a votat rău conştient, asumat. „Deşi au formulat zeci de amendamente, încălcând Regulamentul şi Constituţia, deşi şi-au susţinut amendamentele respinse în plen doar pentru a face declaraţii politice şi a întârzia adoptarea legii, raportul pe cererea de reexaminare a legii a fost respins”, a spus Onofrei.

El a arătat că atunci când s-a votat cererea de reexaminare, aşa cum a fost formulată de preşedinte, PSD şi PNL au votat împotrivă, obligând astfel milioane de femei să iasă la pensie la 65 de ani şi nu la 63 de ani cum a sugerat preşedintele Traian Băsescu.

Senatorii au respins, miercuri, cererea de reexaminare a Legii privind sistemul unitar de pensii publice transmisă Parlamentului de către preşedintele Traian Băsescu. Cererea de reexaminare a întrunit 57 de voturi “pentru” şi 49 de voturi “împotrivă”. Pentru că această cerere, considerată ca având caracter organic, nu a întrunit cele 69 de voturi favorabile necesare, Mircea Geoană a anunţat că “această respingere va merge la Camera Deputaţilor”.

După anunţarea rezultatului votului, liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a ironizat lipsa de mobilizare a senatorilor PDL. “Constatăm că majoritatea nu mai e majoritate. Nu se poate exprima”, a spus el.


Intră acum și în grupul de