2011 aduce majorarea cu 60% a taxei de salubritate (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Taxa lunară de salubritate percepută de municipalitatea suceveană va fi majorată, începând cu 1 ianuarie 2011, de la 2,5 lei/persoană, la 4 lei/persoană. Anunţul a fost făcut, miercuri, de primarul Sucevei Ion Lungu, care a explicat că a luat această decizie după ce a renunţat la proiectul său prin care taxa de salubritate urma să fie plătită în funcţie de suprafaţa proprietăţii.

Edilul şef a arătat că propunerea sa nu a fost acceptată de Agenţia Naţională de Reglementare în Servicii Comunale care i-a recomandat ca taxa să fie plătită în funcţie de numărul de persoane care locuiesc în respectiva proprietate.

Primarul a spus că în prezent gradul de colectare a taxei de salubritate este de aproximativ 50 la sută şi a arătat că peste 14.000 de persoane ce locuiesc în Suceava sunt scutite de la plata acestei taxe.

El a arătat că de la 1 ianuarie 2011, această taxă majorată cu 60% va fi plătită şi de cei aproximativ cinci mii de rezidenţi din municipiu şi că Primăria va percepe taxa în funcţie de numărul de persoane declarate la asociaţiile de proprietari.

Lungu a subliniat că municipalitatea are nevoie de fonduri din colectarea acestei taxe pentru serviciile de salubritate, dar şi pentru contribuţia de peste un milion de euro ce reprezintă cheltuieli neeligibile la proiectul de înfiinţare a depozitului ecologic de deşeuri ce se construieşte în apropierea Sucevei.

Celelalte taxe şi impozite locale din municipiul Suceava nu vor fi majorate, a mai spus Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de