PSD si PNL au respins din ipocrizie si lasitate taxa asupra averilor


Intră acum și în grupul de

Decizia PSD şi PNL de a respinge taxarea averilor mari şi foarte mari şi de a invoca pretexte puerile pentru blocarea măsurii este josnică şi arată întreaga măsură a caracterului unor oameni care fac zilnic, în mod mincinos, paradă de valori precum solidaritatea şi dreptatea socială.

Intr-un comunicat de presa remis redactiei NewsBucovina.ro, Uniunea Naţională pentru Progresul României “condamnă poziţia ipocrită şi laşă a PSD şi PNL, care prin toate acţiunile parlamentare sabotează interesele pensionarilor. Deşi în mod public se arată preocupaţi de cei aflaţi în dificultate, în interiorul Parlamentului reprezentanţii PSD şi PNL nu fac decât să îşi apere propriile averi, în loc să dea dovadă de minimă decenţă şi să fie solidari cu românii afectaţi de criza economică”.

PSD şi PNL au apărat , în Senat, interesele celor 300.000 de români cu averi mari şi foarte mari şi i-au trădat pe pensionari. Nu este de mirare faptul că „groparul economiei naţionale”, aşa cum îl numesc unii pe Varujan Vosganian, nu înţelege o măsură corectă pe timp de criză, însă este scandalos că un senator îmbogăţit din contracte cu statul, cum este reprezentantul PSD Dan Şova, refuză să dea 1% din propria avere pentru a fi solidar cu pensionarii din România.

Dacă Dan Şova, Ilie Sârbu şi alţii asemenea lor din PSD sau PNL ar înţelege să apere interesele pensionarilor aşa cum îşi apără propriile averi, atunci foarte mulţi oameni din România ar trăi mai bine. În acest moment însă, prin votul din Senat, cele două partide de opoziţie au demonstrat că sunt străine de problemele şi interesele românilor şi că sunt partide duplicitare, care una susţin în faţa presei şi alta votează în Parlament.

Din fericire pentru pensionari şi pentru oamenii de bună credinţă din România, Senatul nu este camera decizională în ceea ce priveşte taxarea averilor mari şi foarte mari.

Din acest motiv, UNPR îşi exprimă convingerea că situaţia generată de dispreţul PSD şi PNL va fi remediată în Camera Deputaţilor, iar pensionarii vor beneficia de pe urma acestei măsuri echitabile şi corecte pe timp de criză. Indiferent de orientarea politică, parlamentarii români trebuie să înţeleagă că declaraţiile de intenţie şi discursurile politice nu combat criza şi problemele oamenilor. România are nevoie de măsuri curajoase şi responsabile, dar şi de parlamentari oneşti, care să îşi asume un vot corect faţă de cei care i-au trimis în Legislativ.

Propunerea UNPR şi a coaliţiei de guvernare, privind introducerea taxei de solidaritate asupra averilor mari şi foarte mari, va aduce la bugetul de stat fonduri cumulate de 9 miliarde de euro, într-o perioadă de trei ani, bani care vor fi utilizaţi pentru plata pensiilor. Măsura a primit avize favorabile din partea Guvernului României, Consiliului legislativ şi Comisiilor parlamentare (Comisia pentru drepturile omului şi Comisia pentru egalitatea de şanse), iar UNPR va solicita dezbaterea acesteia în procedură de urgenţă la Camera Deputaţilor, se mai spune în comunicatul celor de la UNPR.


Intră acum și în grupul de