Liderul PSD Suceava: Guvernarea Basescu-Boc a omorat mediul de afaceri (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat, joi, că atunci când vor ajunge la guvernare, social-democraţii vor acţiona în sprijinul mediului de afaceri care nu va fi hărţuit, ca acum, de numeroase controale din partea instituţiilor de stat.

Nechifor a citat dintr-un raport al Băncii Mondiale care arată că România ocupă ultimul loc din statele europene în ceea ce priveşte uşurinţa plăţii de impozite de către mediul privat către stat.

„Ţara noastră ocupă locul 151 din 183 de state la nivel mondial şi asta arată că guvernarea Boc- Băsescu a omorât mediul de afaceri, IMM-urile, care în acest moment sunt obligate să consume foarte multe resurse financiare şi de timp pentru a-şi plăti impozitele şi taxele către stat. O medie făcută în acest raport arată că firmele româneşti pierd anual circa 222 de ore, adică aproape 10 zile pentru a discuta cu statul, pentru a prezenta diverse documente care sunt solicitate de stat în sensul impozitării”, a spus liderul social-democrat sucevean.

El a spus că printre soluţiile PSD de revenire la un climat economic normal va fi adoptarea unei legi de control unic prin care să fie evitată suprapunerea de controale din partea diverselor organisme ale statului.

„În decursul unui an fiscal un agent privat poate fi verificat o singură dată pe an în ceea ce priveşte relaţia sa cu statul”, a spus Nechifor.

El a subliniat că politica PSD este una modernă, europeană, care ţine cont şi de zona socială şi de cea economică şi că vor trebui adoptate măsuri pe ambele componente.


Intră acum și în grupul de