Nechifor constata ca dreapta europeana nu sustine dreapta romaneasca in cazul Schengen (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„Se demonstrează că o guvernare de dreapta susţinută de Băsescu şi de Boc nu are susţinere în plan internaţional, european”, a declarat, joi, liderul social-democraţilor suceveni, deputatul Cătălin Nechifor, referindu-se la faptul că statele UE care blochează aderarea României la Spaţiul Schengen au guvernări de dreapta.

Potrivit preşedintelui PSD Suceava, integrarea în Spaţiul Schengen a României are foarte multe blocaje. „Constatăm cu supărare că există un număr important de state europene care în acest moment blochează aderarea Românei şi toate aceste state care s-au poziţionat sunt cu guverne de dreapta. Este un lucru grav”, a afirmat Nechifor.

El a arătat că în cazul aderării României la Spaţiul Schengen, Franţa, Italia, Germania şi Olanda se poziţionează împotriva unui guvern de dreapta, cel din România. „În calitate de social-democraţi cu apartenenţă la grupul social-democraţilor din Parlamentul European facem toate eforturile ca măcar zona de stânga europeană să susţină acest demers”, a spus Nechifor.

El a subliniat că Victor Ponta a avut, miercuri, discuţii cu conducerea socialiştilor europeni în acest sens şi aceştia au confirmat că stânga europeană susţine aderarea României la Spaţiul Schengen. „Sperăm ca şi PDL şi UDMR să facă eforturi ca guvernele de dreapta din statele europene să înţeleagă necesitatea ca România să adere la Spaţiul Schengen”, a conchis Nechifor.

România speră să adere la Spaţiul Schengen în martie 2011.


Intră acum și în grupul de