„Cerc de lectura” franceza, la Universitatea „Stefan cel Mare” Suceava


Intră acum și în grupul de

La Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava miercuri, a avut loc prima întâlnire a CERCULUI DE LECTURĂ, afiliat unei acţiuni de mare amploare, experienţă unică în Estul Europei, coordonată de Centrul Cultural Francez Iaşi şi Ambasada Franţei: FESTIVALUL PRIMULUI ROMAN. Timp de câteva luni, un grup de tinere cadre didactice de la Catedra de Franceză a Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării, doctorande şi masterande ale aceleiaşi Facultăţi, sub coordonarea prof. dr. Elena-Branduşa Steiciuc, vor citi 10 romane apărute la prestigioase edituri din Franţa, toate având în comun faptul că reprezintă debutul editorial al autorilor respectivi.

Potrivit prof. dr. Elena-Branduşa Steiciuc, acest mod inedit de a evalua literatura, stabilind clasamente care vor fi confruntate cu alte evaluări, ale altor cititori, va duce în martie 2011 la acordarea mult râvnitului PRIX DU PREMIER ROMANPREMIU PENTRU PRIMUL ROMAN, în cadrul festivalului organizat de oraşul Chambéry din Franţa.

„Contribuind la menţinerea interesului pentru cultura franceză, pentru francofonie în general, CERCUL DE LECTURĂ de la universitatea suceveană îşi propune, prin aceasta colaborare, un contact constant cu actualitatea literară franceză” a subliniat prof. dr. Elena-Branduşa Steiciuc.


Intră acum și în grupul de