Nechifor: „Romania s-a intors in trecut cu 11 ani” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Liderul PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat joi că preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc „au minţit cu neruşinare” că sunt bani de pensii şi salarii şi că pensiile românilor nu vor fi afectate de măsurile de austeritate.

El a arătat, în cadrul unei conferinţe de presă că, puterea de cumpărare a pensionarilor şi a salariaţilor din sistemul bugetar, va scădea, în anul 2011, întrucât salariile bugetarilor vor creşte cu 15 la sută în comparaţie cu actualul venit salarial, iar pensiile vor fi îngheţate.

Potrivit deputatului social-democrat, în acelaşi timp vor scădea şi salariile din sectorul privat pentru că în economia românească între acestea a existat întotdeauna corelaţie. „Preşedintele Traian Băsescu face apel la responsabilitate, impune agenda în Parlament, dar cel care nu respectă prevederile legale este Guvernul pe care Traian Băsescu însuşi îl susţine. Din ceea ce ştim până acum despre legea bugetului, pensiile vor fi îngheţate, nu va fi nici o creştere, ceea ce va duce evident la o diminuare a puterii de cumpărare a pensionarilor, care va fi cel puţin mai mică cu 8,6 la sută, rata inflaţiei pe anul în curs. Deci pensionarii vor avea anul viitor mai puţin bani disponibili pentru ceea ce au nevoie”, a declarat Nechifor.

El a ţinut să atragă atenţia că economia României şi societatea românească s-au întors în trecut cu 11 ani. „Potrivit oficialilor FMI, alături de alte câteva state europene, cum sunt Estonia, Letonia şi Irlanda, suntem pe marginea prăpastiei şi la un pas de a fi în incapacitate de plată. România a mai trecut prin asta în urmă cu 11 ani, în guvernarea CDR, când şi Traian Băsescu era în guvern. Practic, acum economia României şi societatea românească s-au întors în trecut cu 11 ani, 11 ani în care a fost stabilitate şi creştere economică, au fost ţinte sociale asumate şi atinse de stat. Eforturile din 2000-2004 şi 2005-2007 au fost pentru nimic, acum ne-am întors în timp cu 11 ani”, a subliniat liderul PSD Suceava.


Intră acum și în grupul de