Se pregatesc noi normative antispaga pentru politisti (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Românii sunt pregătiţi din punct de vedere tehnic pentru aderarea la spaţiul Schengen, iar tot ceea ce mai trebuie făcut pentru ca acest lucru să se întâmple ţine doar de relaţiile diplomatice, este de părere senatorul PSD de Suceava, Gavril Mîrza.

Acesta a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că în cadrul discuţiilor purtate la nivelul Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţa naţională, comisie din care face parte ca membru din 25.10.2010, noul ministru de Interne, Traian Igaş, a dat asigurări că din punct de vedere al dotării tehnice România este pregătită oricând pentru aderarea la spaţiul Schengen.

“Am primit asigurări de la ministrul Igaş că din punct de vedere tehnic sunt create toate condiţiile pentru ca România să adere la spaţiul Schengen. Mai rămân celelalte lucruri ce ţin de competenţa altor factori de ordin politic pentru că nu se poate adera fără un vot unanim”, a spus Mîrza.

Totodată, el a mai afirmat că se pregătesc în acelaşi timp câteva normative noi prin care poliţiştii din România să recâştige prestigiul în timpul activităţii lor, dar care îi şi responsabilizează mai mult.

“În acest sens, am convenit în unanimitate în cadrul Comisiei să promovăm o serie de acte normative care să înăsprească sancţiunile acordate persoanelor care jignesc poliţistul în timpul exercitării funcţiei, dar în acelaşi timp creşte şi răspunderea organului de ordine publică faţă de acţiunile sale”, a declarat Mîrza.

Senatorul sucevean a făcut referire în primul rând la poliţiştii care primesc diferite atenţii în timpul serviciului şi care “stau ascunşi prin gardul viu, sărind apoi brusc cu paleta în mijlocul drumului, spunându-ţi că ai încălcat legea şi trebuie să plăteşti, amenda putând fi achitată în mai multe feluri”.


Intră acum și în grupul de