Carmen Agoutin, ingrijorata de situatia dramatica a femeilor din Romania (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„Femeile sunt forţate să se gândească la bani şi nu la viitorul copiilor lor”, a declarat, luni, preşedintele organizaţiei de femei din PSD Suceava, Carmen Agoutin, făcând referire la faptul că zeci de gravide în ultima lună solicită medicilor ginecologi să le programeze pentru cezariană astfel încât să beneficieze de legislaţia actuală pentru indemnizaţia de creştere a copilului.

Agoutin a spus într-o conferinţă de presă, că în calitate de preşedinte al femeilor social-democrate sucevene, dar şi ca mamă, este îngrijorată de situaţia dramatică a femeilor din România. „Femeile sunt forţate să ia astfel de măsuri dramatice”, a subliniat liderul organizaţiei de femei din PSD.

Ea a mai arătat că după ce legile din România nu se pot aplica decât dacă au aprobate norme, acum s-a ajuns ca să avem legi cu variante de aplicare. „Avem acum legi cu variante care arată incompetenţa, stilul hei-rupist şi experimental al acestui guvern”, a spus Agoutin. Ea consideră că Guvernul face experimente cu mamele, cu copiii, cu pensionarii, prin care se testează rezistenţa poporului la scăderea veniturilor.

Ordonanţa de urgenţă prin care Guvernul a modificat sistemul indemnizaţiei de creştere a copilului a fost publicată în Monitorul Oficial, urmând să intre în vigoare la începutul anului viitor. Documentul stabileşte că, începând cu 1 ianuarie 2011, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activităţi independente ori din activităţi agricole supuse impozitului pe venit pot beneficia opţional de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la un an, cu indemnizaţie în cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni, între minimum 600 lei și maximum 3.400 lei, sau de până la doi ani, în cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni, între minimum 600 lei şi maximum 1.200 lei.


Intră acum și în grupul de