Deputatul PSD de Suceava Eugen Bejinariu, alături de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, în vizită în Coreea de Sud unde se discută și despre diversificarea acordului-cadru de cooperare, mai exact atragerea investițiilor în capacitățile de producție militară


Intră acum și în grupul de

Preşedintele comisiei în domeniul securităţii naţionale din Camera Deputaților și Senat, deputatul PSD de Suceava Eugen Bejinariu, face parte din delegația parlamentară condusă de președintele Camerei Deputaților care efectuează o vizită în Coreea de Sud, în același timp cu delegația guvernamentală condusă de premierul Nicolae Ciucă.

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a afirmat că România și Coreea de Sud intră „într-o nouă etapă a dialogului politic și economic”, odată cu cea mai importantă delegație parlamentară și guvernamentală din istoria de 14 ani a parteneriatului strategic dintre cele două țări.

În ceea ce privește colaborarea din acest domeniu, Ciolacu a spus că România își dorește diversificarea acordului-cadru de cooperare, mai exact atragerea investițiilor în capacitățile de producție militară.

De asemenea, liderul PSD a completat că delegația română mai este interesată de atragerea de noi investiții și în alte domenii, precum transporturile, industriile IT & comunicații și de producția de semiconductori.

Premierul Nicolae Ciucă și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, au început miercuri o vizită oficială de trei zile în Coreea de Sud, fiind însoțiți de mai mulți miniștri, parlamentari și de directorul Nuclearelectrica.

Se pare că scopul principal al delegației române în Coreea de Sud este atragerea investițiilor coreene în domeniul energiei nucleare.


Intră acum și în grupul de