Ministrul Turismului: „Venirea sarbatorilor nu e un argument sa lasi tara fara buget”


Intră acum și în grupul de

“Bugetul nu-l votezi în fiecare zi și nici nu poți să lași țara pentru că vin sărbătorile”, a declarat la Câmpulung Moldovenesc, ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea, răspunzând unei întrebări privind stabilirea votului final pe legea bugetului în seara Ajunului Crăciunului. “Oricând mi se pare normal să votezi bugetul”, este de părere ministrul Udrea, exprimându-şi încrederea că parlamentarii sunt responsabili și vor participa la ședință, chiar dacă aceasta este programată în Ajunul Crăciunului. ”Dacă sunt responsabili trebuie să fie în sală”, a spus Udrea, care consideră că apropierea Sărbătorilor “nu e un argument să lași țara fără buget”.

În ceea ce privește proiectul de buget al ministerului pe care îl coordonează ea a spus că acesta a trecut fără nici un vot împotrivă de două comisii. Udrea a spus că MDRT va finanța în continuare programele care au fost în lucru în 2010. ”Din păcate bugetul pe 2010 a fost cu 41 la sută mai mic decât cel din 2009, iar bugetul pe 2011 e cu 1,93 la sută decât cel din 2010, dar continuăm să finanțăm programele importante ale ministerului”, a arătat ministrul.

Ea a precizat că vor fi finanțate programe de reabilitare și modernizare de drumuri, programul de introducere de rețele de apă-canal, de stații de epurare, și de locuințe ANL.

În domeniul turismului, în 2011 vor fi închise 24 de proiecte care sunt în prezent în lucru și vor fi începute circa 30 de proiecte care sunt concentrate pe zona balneară, a mai spus Udrea.


Intră acum și în grupul de