Un candidat, un presedinte – Lucian Harsovschi (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Tineretul democrat – liberal din judeţul Suceava a fost în frământare mare la finele săptămânii trecute când a avut loc Consiliul de Coordonare Judeţean al Organizaţiei Judeţene de Tineret.

Sala mică a Casei de cultură s-a dovedit neîncăpătoare pentru cei aproximativ 300 de delegaţi şi invitaţi care au fost prezenţi, printre aceştia numărându-se şi vârfurile partidului de la seniori fiind vorba de vicepreşedintele la nivel naţional, Gheorghe Flutur, şi preşedintele organizaţiei municipale, primarul Sucevei, Ion Lungu.

Gheorghe Flutur le-a solicitat tinerilor din sală să combată atacurile vehemente ale opoziţiei. „Vă cer să fiţi alături de noi pentru că nu este simplu să rezişti, mai ales într-o perioadă în care trebuie să-ţi asumi măsuri nepopulare. Eu vă chem să fiţi alături de noi şi să explicaţi oamenilor inclusiv măsurile de reformă, care uneori sunt nepopulare. Să explicăm investiţiile care se fac în judeţ. Şi putem să facem comparaţie. Cum era şi cum este câte un obiectiv din judeţul Suceava, de la Spitalul Judeţean, până la o serie de drumuri, sau chiar unele localităţi”, a explicat Gheorghe Flutur.

În acelaşi timp, liderul judeţean al democrat-liberalilor şi-a exprimat convingerea totală că în ciuda măsurilor pe care trebuie să le ia, PDL-ul va fi câştigătorul alegerilor din 2012. „Vă solicit să ieşiţi mai mult la bătaie, să explicaţi ideile dumneavoastră, creativitatea. Şi acolo unde noi seniorii greşim, vă rog să ne trageţi de mânecă”, a mai adăugat Flutur.

La fel de încrezător în privinţa viitorului pentru PDL s-a arătat şi primarul municipiului reşedinţă de judeţ. În alocuţiunea sa, Ion Lungu a spus că tinerii din partid au avut un rol deosebit de important pentru câştigarea alegerilor la nivel local, judeţean, dar şi naţional şi şi-a cerut scuze pentru că nu a reuşit promovarea mai multor tineri în funcţii de conducere din administraţia locală şi judeţeană.

„Fac şi eu un apel la solidaritate şi vă spun că noi, administraţia PDL, trebuie să fim mândri, astăzi, că modernizăm oraşul Suceava. Este disconfort, dar cred că am lucrat corect. Suntem în grafic, iar oamenii de bună credinţă apreciază ceea ce facem”, a spus Lungu, care a mai arătat că potrivit unor sondaje realizate la sfârşitul acestui an, PD-L este favorit la viitoarele alegeri, atât în Suceava, cât şi în judeţ.

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harşovschi, a fost ales în funcţia de preşedinte al tinerilor democrat liberali din judeţul Suceava cu o majoritate covârşitoare fiind singurul candidat la funcţie, după ce Marius Boghian s-a retras de pe fotoliul de lider după aproape trei ani de conducere.

În vârstă de 28 de ani noul preşedinte al tinerilor PDL-işti va fi ajutat în activitatea sa de Adrian Nicolae Puiu şi Marius Vasile Rîpan din funcţiile de prim-vicepreşedinţi iar fotoliul de secretar general va fi ocupată de Ioan Goraş. Echipa de conducere mai este formată din Vlad Nicu – Drescanu şi Daniel Ungurian, secretari general adjuncţi, în timp ce posturile de vicepreşedinţi vor fi ocupate de Florin Hrebenciuc, Silviu Camilar, Constantin Ciurlă, Constantin Corbu, Andrei Flutur, Marius Grijincu, Gabriel Petruc, Tudor Plăcintă, Marius Siretian, Alina Todaşcă şi Adrian Bidu.

Noul preşedinte al Organizaţiei Judeţene de Tineret Suceava a PD-L, Lucian Harşovschi, a spus că unul dintre obiectivele sale va fi promovarea tinerilor. „Poate că de multe ori liderii organizaţiei de seniori m-au considerat prea insistent atunci când s-a pus problema sprijinirii unor tineri. Şi vreau să le mulţumesc domnilor Gheorghe Flutur, deputatului Ioan Bălan, şi nu numai, pentru încrederea şi sprijinul acordat. Totuşi, când se vor evidenţia tineri capabili, nu voi ezita să fiu la fel de insistent”, a declarat Harşovschi. În timpul discursului el a ţinut să arunce şi câteva săgeţi în curtea social-democraţilor arătând că în PDL tinerii au şansa să fie promovaţi, în timp ce la PSD „se poate ieşi la pensie direct de la organizaţia de tineret”.


Intră acum și în grupul de