PSD Falticeni face propuneri pentru titlul de Cetatean de Onoare al municipiului


Intră acum și în grupul de

Doi elevi fălticeneni, olimpici internaţionali, şi profesorii coordonatori ai acestora ar putea fi distinşi cu titlul de Cetăţean de de Onoare al municipiului Fălticeni, propunerea urmând a fi făcută de consilierii PSD Fălticeni în şedinţa de Consiliu Local de joi, 23 decembrie. Este vorba despre eleva Iustina Crăciun, care a obţinut medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică, respectiv de mentorul acesteia, care este şi tatăl ei, prof. dr. Petru Crăciun, şi de elevul Constantin Popa, care a câştigat medalia de bronz la Olimpiadei Internaţionale de Geografie, respectiv mentorul acestuia prof.dr. Marcel Porof.

„Generaţiile actuale de dascăli şi elevi oferă noi motive de mândrie şi satisfacţie cetăţenilor municipiului aducând numele Fălticeniului în ierarhii olimpice naţionale şi internaţionale. Elevi ai şcolii fălticenene pregătiţi de profesori ai aceleiaşi şcoli fac cinste României reprezentând-o meritoriu în mari confruntări internaţionale, ocazii în care le sunt recunoscute şi răsplătite eforturile şi talentul. Acestea sunt coordonatele în care propunem Consiliului Local Fălticeni acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al municipiului Fălticeni d-rei Crăciun Iustina, dlui profesor doctor Crăciun Petru, dlui Popa Constantin şi dlui profesor doctor Porof Marcel. Considerăm această propunere ca pe o recunoaştere firească a meritelor celor ce susţin prin propria strădanie numele ilustru al şcolii fălticenene faţă de care şi noi, consilierii locali, nutrim respect şi consideraţie!”, se arată în comunicatul de presă semnat de Grupul Consilierilor Locali si PSD Fălticeni.

Elevă a Colegiului Tehnic ”Mihai Băcescu”din Fălticeni, Crăciun Iustina a absolvit clasele V-VIII cu media generală zece, a promovat admiterea la colegiu cu cea mai mare notă în judeţul Suceava, nota zece şi a obţinut locul III şi medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică ediţia 2010 ,în Ukraina.

Membru al corpului didactic al Colegiului Agricol Fălticeni, prof. dr. Crăciun Petru activează în acelaşi timp ca profesor coordonator al lotului olimpic naţional de astronomie.La ediţia Olimpiadei internaţionale de Astronomie şi Astrofizică, ediţia Iran -2009, lotul naţional român a obţinut două medalii de aur, două medalii de argint şi una de bronz. La ediţia Beijing-2010, acest lot de elevi a obţinut două medalii de aur, o medalie de argint şi două de bronz, rezultatele cumulate situând România pe locul I în Europa şi pe locul II în lume.

Constantin Popa este elev în clasa a XI-a la Colegiul ”Nicu Gane” din Fălticeni. A participat fără nici o prezenţă anterioară în competiţii de mai mică anvergură la Olimpiada internaţională de geografie pentru juniori, ediţia 2009 în Mexic. Pe baza rezultatelor obţinute, a fost selecţionat, deşi nu avea încă vârsta, în lotul naţional de olimpici la geografie.La ediţia din 2010-Taipei, a Olimpiadei Internaţionale de Geografie a obţinut locul III şi medalia de bronz .

Prof. dr. Marcel Porof este director al Clubului Copiilor şi Elevilor din Fălticeni şi se ocupă de pregătirea elevului Popa Constantin de aproximativ trei ani.Lui îi revine meritul de a fi descoperit şi consolidat talentul tânărului fălticenean despre care spune că va fi cu certitudine numărul1 la următoarele competiţii. Lotul României participant la Olimpiada de la Taipei s-a clasificat pe locul II în lume la punctajul pe naţiuni, pierzând dintr-un absurd motiv birocratic locul I.


Intră acum și în grupul de