Nechifor: „Modul acesta de lucru al lui Gheorghe Flutur, ca vataf al judetului, nu mai poate continua” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Social-democraţii suceveni vor ataca în instanţa de contencios administrativ Hotărârea CJ Suceava de miercuri prin care au fost repartizate sumele pentru echilibrarea bugetelor locale pentru anul 2011.

Potrivit liderului PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, nu au fost respectate prevederile legale de convocare a şedinţei CJ, iar distribuirea sumelor a fost făcută doar pe criterii politice. „Modul acesta de lucru al lui Gheorghe Flutur, ca vătaf al judeţului, nu mai poate continua”, a afirmat Nechifor.

Preşedintele PSD Suceava a declarat că modul în care s-a adoptat această hotărâre este „un precedent periculos” pentru democraţia din judeţul Suceava, explicând că o hotărâre de o asemenea importanţă, prin care se distribuie sumele defalcate din TVA şi cotele defalcate din impozitul pe venit, pentru echilibrarea bugetelor localităţilor judeţului a fost adoptată într-o şedinţă extraordinară şi fără respectarea termenelor de consultare publică.

El a arătat că, potrivit legislaţiei, şedinţele extraordinare se convoacă doar în situaţii de catastrofă sau pentru apărarea liniştii şi ordinii publice, iar un proiect de genul celui adoptat miercuri trebuie să aibă un caracter de consultare publică şi că trebuie acceptate propuneri de modificare venite din rândul populaţiei sau partidelor de opoziţie. „Pentru că nu a supus acest proiect de hotărâre consultării se poate spune că Gheorghe Flutur a pus pumnul în gură cetăţenilor judeţului Suceava”, a declarat preşedintele PSD Suceava.

Nechifor a mai spus că din sumele de bani distribuite prin hotărâre de CJ Suceava, 73 la sută din fonduri au fost îndreptate spre localităţi cu primari PDL, în condiţiile în care acest partid deţine 46 la sută din primari, iar spre localităţile cu primari PSD au fost îndreptate câte 16 la sută din fonduri în condiţiile în care PSD are 43 la sută dintre primari, iar spre localităţile cu primari PNL 11 la sută din fonduri, liberalii având 16 la sută dintre primari. „Vom cere preşedintelui CJ Suceava, în baza legii accesului la informaţiile de interes public, să prezinte criteriile în baza cărora s-a făcut această distribuire”, a spus Nechifor.

Preşedintele PSD Suceava consideră că, în loc să aprobe o hotărâre de echilibrare a bugetelor localităţilor, consilierii judeţeni PDL au votat pentru dezechilibrarea bugetelor localităţilor cu primari din opoziţie. El a mai arătat că PSD Suceava va depune o plângere prealabilă pentru revocarea acestei hotărâri, iar apoi va solicita instanţei de contencios administrativ anularea hotărârii, cerând totodată suspendarea acesteia până la o decizie definitivă.

Liderul consilierilor judeţeni PSD Suceava, Gheorghe Iacob, a spus la rândul său că prin modul în care s-a realizat distribuirea acestor fonduri spre localităţi, se dovedeşte că Gheorghe Flutur a început campania electorală. El a arătat că aleşii PSD din CJ Suceava nu se vor mai prezenta la şedinţe dacă acestea nu sunt convocate regulamentar, cu respectarea tuturor termenelor prevăzute în legislaţie. „În doi ani şi jumătate doar patru sau cinci şedinţe au fost convocate regulamentar, inclusiv şedinţele ordinare”, a spus Iacob care a adăugat că PSD va fi în grevă administrativă în CJ Suceava atât timp cât Gheorghe Flutur nu înţelege să respecte legislaţia.

Consilierii judeţeni PSD şi PNL au părăsit, miercuri, sala de şedinţe a CJ Suceava la votarea acestei hotărâri care a fost adoptată doar cu voturile consilierilor judeţeni PDL.


Intră acum și în grupul de