Nechifor: „O alianta PSD-PNL este o constructie fireasca”


Intră acum și în grupul de

„Dacă judecăm guvernările din ultimii zece ani, guvernarea Năstase şi guvernarea Tăriceanu au fost cele mai profitabile guvernări pentru români”, a declarat, vineri, preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, arătând că o alianţă PSDPNL cu candidaţi comuni în alegeri este „o construcţie firească”, având în vedere că o colaborare între PSD şi PNL a existat şi în trecut.

Potrivit liderului social-democraţilor suceveni, guvernarea Năstase a avut elemente certe de politică liberală conducând la o creştere economică consolidată, în timp ce guvernarea Tăriceanu a avut puternice influenţe sociale, exemplificând cu influenţa PSD în creşterea pensiilor românilor. În plan local, o alianţă stânga-dreapta, social-liberală, poate duce la câştigarea majorităţilor în Consiliile judeţene şi Consiliile locale, dar şi a majorităţii primăriilor de municipii, oraşe şi comune, dând în acest fel tonul pentru o guvernare social-liberală după alegerile parlamentare”, a conchis Cătălin Nechifor.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, le-a prezentat liderilor PNL şi PC, Crin Antonescu şi Dan Voiculescu, la o întâlnire de miercuri, propunerea ca cele trei partide să aibă candidaţi unici la alegerile locale şi legislative, însă chestiunea urmează să mai fie negociată, scrie ziarul “Gândul”, citând surse din PSD şi PNL. „Dacă facem asta şi mergem cu candidaţi unici, luăm toate consiliile judeţene şi primăriile, cu excepţia celor ale UDMR. PDL poate rămâne cel mult cu Aradul lui Gheorghe Falcă”, ar fi spus Ponta, potrivit surselor citate.

Ziarul menţionează că la întâlnirea de miercuri nu s-a luat o decizie, chestiunea urmând să mai fie negociată. Totuşi, Ponta şi Antonescu au recunoscut ulterior, la Realitatea TV, că discută despre candidaturi pe liste comune la viitoarele alegeri.


Intră acum și în grupul de