Nechifor: „Suntem pregatiti sa procedam la suspendarea presedintelui” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Liderul social-democraţilor suceveni, deputatul Cătălin Nechifor, i-a sugerat, luni, preşedintelui Traian Băsescu să aibă grijă ce face de acum înainte pentru că riscă să fie suspendat de Parlament, mai ales că urmează o perioadă tensionată din punct de vedere politic şi social.

Potrivit preşedintelui PSD Suceava, şeful statului „s-a îndepărtat definitiv de poporul român” şi face din ce în ce mai multe greşeli care îl vor aduce, în acest an, în situaţia ca opoziţia să găsească motive „pentru a-i declara comportamentul de preşedinte în afara Constituţiei”. „Traian Băsescu şi-a consumat mandatul prezidenţial, nu mai reprezintă românii, nu mai reprezintă România, drept pentru care credem că o alternativă puternică a opoziţiei poate constitui un garant că Traian Băsescu să respecte în final Constituţia. Dacă nu, suntem pregătiţi ca în această nouă sesiune parlamentară să procedăm la suspendarea preşedintelui”, a declarat Nechifor.

El consideră că pentru noul împrumut cu FMI era normal ca şi românii să fie consultaţi, mai ales că nu s-au văzut rezultatele anunţate atunci când a fost angajat primul împrumut de aproape 20 de miliarde de euro de la FMI, BM şi CE. „Noi vom plăti acest împrumut aberant şi ne întrebăm unde s-au dus aceste multe miliarde de euro care nu s-au văzut în economia reală, în zona socială, nu s-au văzut nicăieri decât în zona buzunarelor portocalii? Ce s-a făcut cu aceste sume de bani uriaşe, dacă nu s-a schimbat nimic în plan social?”, întreabă preşedintele PSD.

El a arătat că noul împrumut va fi greu de suportat în condiţiile în care datoria publică a României depăşeşte 80 de milioane de euro. „Va fi extrem de greu de suportat, în condiţiile în care economia reală a ţării nu reuşeşte să iasă din criză, nu vedem un plan strategic de a reduce din impactul negativ al crizei financiare şi nu vedem un orizont favorabil”, a spus Nechifor care a adăugat că „această nouă înrobire a populaţiei României cu o sumă consistentă face ca generaţiile care vin să sufere foarte mult”.

Liderul PSD a mai declarat că Traian Băsescu preferă acum să transmită „dintre steaguri” aceste mesaje extrem de grave pentru români şi s-a întrebat dacă nu ar fi fost normal ca românii să fie consultaţi înainte de angajarea unui nou împrumut. „Românii vor plăti acest mod închis de a guverna, dintr-un turn de fildeş, departe de români, doar pentru clientela politică, doar pentru firmele portocalii, doar pentru cei care au aspiraţii alături de PDL”, a conchis Nechifor.


Intră acum și în grupul de