Conducerea CJ Suceava, acuzata de politizarea resurselor umane (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Pe lângă politizarea alocării de fonduri în localităţile judeţului, conducerea PDL a Consiliului Judeţean Suceava politizează şi angajările în unităţile instituţiei. Acuzaţia a fost lansată, luni, de vicepreşedintele PSD Suceava consilierul judeţean Ovidiu Milici, care susţine că în aparatul propriu al CJ Suceava a fost aplicată „tactica PDL de tip ras, tuns, frezat” şi că orice angajat care avea minime legături cu PSD sau care era suspectat, a fost dat afară.

Consilierul judeţean social-democrat a mai spus că la Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, în 2008 erau 1987 de angajaţi, în timp ce acum sunt peste 2200 de angajaţi. „Diferenţa de peste două sute de persoane sunt angajările clientelare. La DGASPC a fost angajată o şleahtă de mimoze, singurul merit fiind că au minijupe portocalii, iar în campanie se comportă ca o adevărată divizie SS”, a spus Milici.

El a arătat că la Muzeul Bucovinei oameni cu doctorate şi recunoscuţi specialişti au ajuns să fie ofiţeri de serviciu, iar la Societatea de Drumuri şi Poduri urmează să fie daţi afară 300 de angajaţi din cauză că firma, aflată în subordinea CJ Suceava, nu a câştigat licitaţia pentru întreţinerea drumurilor judeţene.

Milici a mai spus că toţi artiştii Ansamblului „Ciprian Porumbescu” ar trebui declaraţi eroi pentru că de la preluarea puterii de PDL aceştia au fost plimbaţi, zi sau noapte, pe orice vreme, „prin campanii şi paranghelii electorale ale PDL”.

Pe de altă parte, vicepreşedintele CJ Suceava Vasile Ilie, care coordonează activitatea de protecţie socială, a declarat că Ovidiu Milici dezinformează mai ales că numărul de angajaţi ai DGASPC a scăzut cu peste 200 de persoane şi nu a crescut cu 200, cum susţine acesta. „E o informaţie lansată cu rea credinţă. Nu e posibil ca în loc să spui că numărul de angajaţi a scăzut cu peste 200, tu să spui că acesta a crescut cu peste 200”, a declarat Ilie.

El a precizat că dacă la 31 decembrie 2008 la DGASPC Suceava erau 1921 de angajaţi, la data de 31 decembrie 2010, numărul acestora era de 1718, cu 213 angajaţi mai puţin. „Nefiind profesor de aritmetică, domnul Milici a confundat minus cu plus”, a mai spus Vasile Ilie. El i-a recomandat lui Milici să apeleze la el atunci când doreşte informaţii din sectoarele pe care le coordonează pentru a evita asemenea erori.


Intră acum și în grupul de