Mirza este convins ca masurile Guvernului au dus la majorarea pretului carburantilor


Intră acum și în grupul de

Cazul privatizării Petrom ar putea fi dezbătut în ultima decadă a lunii ianuarie în cadrul Comisiei de privatizare din Senat, la propunerea senatorului PSD de Suceava, Gavril Mîrza, membru al acestei comisii care verifică modul în care au fost privatizate şi respectate contractele post-privatizare în cazul privatizărilor societăţilor din domeniul energiei. „Am să insist să se discute şi acest subiect ca să vedem ce se întâmplă şi cu creşterea preţului carburanţilor”, a declarat, joi, Mîrza.

Senatorul social-democrat a arătat însă că are convingerea că majorarea preţului carburanţilor este o consecinţă a măsurilor Guvernului de creştere de taxe şi accize. „Guvernul a mărit taxele şi accizele, iar firmele au crescut preţurile şi Boc se face că nu ştie”, a spus senatorul PSD.

Fiscul a început miercuri inspecţii fiscale inopinate la companiile petroliere, acţiuni care vizează în principal modul de formare a preţurilor, profitului impozabil şi înregistrarea cheltuielilor în contabilitate, a declarat, joi, preşedintele ANAF, Sorin Blejnar.

Şeful ANAF nu a precizat ce măsuri ar putea fi luate în urma verificărilor, dar a amintit că anul trecut, după finalizarea controlului la o anumită companie petrolieră, autoritatea a impus acesteia plata unei sume de 55 milioane euro.

Combustibilii s-au scumpit cu aproape 3% în decembrie, astfel că preţurile au urcat anul trecut cu peste 15%, după ce în 2009 au fost majorate cu 13%, iar Guvernul a decis că aceste cheltuieli sunt nedeductibile şi în 2011.


Intră acum și în grupul de