Nechifor: „Deputatul Dumitru Pardau este un exemplu clar de imbogatire politica” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Prim-vicepreşedintele PDL Suceava, deputatul Dumitru Pardău, a primit în ultimii trei ani, prin firmele sale, finanţări nerambursabile în sumă totală de 1,6 milioane de lei, susţine preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, arătând că valoarea acestor finanţări este de trei ori mai mare decât a alocat Consiliul Judeţean Suceava pentru încălzirea municipiului Vatra Dornei.

Liderul social-democraţilor suceveni a declarat, într-o conferinţă de presă, că deputatul PDL Dumitru Pardău „este un exemplu clar de îmbogăţire politică”, exemplificând că firmele liderului democrat-liberal au primit finanţare SAPARD de 360.000 de lei, de la APIA de 788.000 de lei şi de la Ministerul Finanţelor, de aproximativ 400.000 de lei.

„Domnul Pardău demonstrează că îmburghezirea liderilor PDL e cât se poate de reală”, a spus Nechifor, care a menţionat că PSD va continua să prezinte şi alte cazuri asemănătoare ale unor membri PDL. El a spus că din câte ştie aceste finanţări primite de firmele deţinute de deputatul PDL nu sunt ilegale, dar consideră că sunt imorale. „Legea nu interzice, dar trebuie discutat din perspectivă morală”, a spus Nechifor, care a menţionat că parlamentarii PSD din Suceava nu sunt implicaţi în afaceri cu statul.

Pe de altă parte, deputatul PDL Dumitru Pardău, a declarat că datele prezentate de Nechifor sunt publice şi că nu le-a ascuns niciodată, fiind vorba de cofinanţări ale unor proiecte cu finanţare europeană. „Ceea ce a prezentat Nechifor sunt date scrise de mine, cu mâna mea. Prefer să fiu pe o listă a celor corecţi şi nu a celor care ascund”, a spus parlamentarul democrat-liberal. El a menţionat că provine din mediul de afaceri şi că, la fel ca mulţi locuitori ai Bazinului Dornelor, a accesat proiecte cu finanţare europeană.

„Din punctul meu de vedere, obiectivul principal este să accesăm fonduri europene”, a spus Pardău. El a subliniat că nu a ascuns niciodată că firmele sale derulează astfel de proiecte. „Nu am luat nici lemne din ajutoarele pentru inundaţii şi nici nu mă ocup cu cămătăria”, a menţionat deputatul Dumitru Pardău, care a evitat să spună la ce se referă, spunând doar că se ştiu cei vizaţi.


Intră acum și în grupul de