PSD Suceava sustine ca PDL stia ca SIUI al CNAS „sta sa pocneasca” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Deficitul înregistrat la Casele judeţene de asigurări de sănătate a dus la blocarea Sistemului Informatic Unic Integrat (SIUI) al CNAS, la nici două luni de la inaugurarea lui, este de părere liderul PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor. „Una din hibele sistemului este tenebra privind deficitul acestor Case de asigurări”, a spus Nechifor.

El a arătat că la CAS Suceava, Curtea de Conturi a găsit un deficit bugetar de 2,6 milioane de lei şi consideră că Suceava este un model de proastă practică în ceea ce priveşte cheltuirea fondurilor de CAS, arătând că în acest caz se derulează cercetări. „O pagubă de 2,6 milioane de lei doar la Suceava în corelare cu ceea ce mai e în ţară înseamnă moartea sistemului”, a spus deputatul social-democrat.

El consideră că cei din PDL ştiau că sistemul „stă să pocnească” şi din acest motiv s-a decis ca şi pensionarii cu pensii peste 740 de lei să plătească la fondul de sănătate pentru a acoperi managementul defectuos şi frauda.

Preşedintele PSD Suceava a arătat că încep să apară „caracatiţe financiare ale PDL” la Constanţa în timp ce la Botoşani, „o caracatiţă PDL atacă pe trafic cu fiinţe umane”. Nechifor a spus că ceea ce se întâmplă în prezent determină partidele din opoziţie să acţioneze pentru continuarea construcţiei politice care să ducă la debarcarea PDL. „Acest cancer al societăţii care se numeşte PDL trebuie să plece cât mai repede. O aşa bătaie de joc faţă de banul public nu s-a mai întâmplat”, a mai declarat preşedintele PSD Suceava.


Intră acum și în grupul de