Banii de la CJ si Primaria Suceava, „o gura de oxigen” pentru Serviciul de Ambulanta


Intră acum și în grupul de

„Pentru luna decembrie finanţarea a fost foarte subţire. Cu banii de la judeţ am reuşit să supravieţuim”, a declarat directorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Suceava, dr. Daniel Martiniuc. SAJ a depăşit numărul de servicii contractate cu Casa de Asigurări de Sănătate Suceava cu aproximativ 1,2 milioane lei, dar şeful unităţii spune că „nu este exclus să fie decontate”, dacă vor fi bani.

„Potrivit prevederilor din contractul cadru, CAS nu îşi asumă responsabilitatea pentru aceste depăşiri, dar în situaţia în care ar exista fonduri suficiente s-ar putea plăti. Au fost ani când s-au plătit”, a declarat managerul SAJ Suceava.

Anul trecut, SAJ a contractat cu CAS la capitolul urgenţe majore-cod roşu 11.184 de solicitări şi a realizat 11.891, la urgenţe de gradul II-cod galben contractul a prevăzut 19.829 solicitări şi s-au realizat 21.976, iar făcând un calcul sumar aceasta ar însemna depăşiri de 1,2 milioane lei.

SAJ a mai contractat cu CAS 188 consultaţii la domiciliu dar a realizat 636 şi a efectuat 11.570 de transporturi de pacienţi.

Prin contractul cu CAS Suceava, SAJ a încasat anul trecut 14.767.000 lei, din care s-au făcut plăţi de 14.222.628, diferenţa existând în contul unităţii pentru plata salariilor în ianuarie. Din suma alocată prin contract, 85% s-a cheltuit pentru salarii, iar 15% au fost cheltuieli materiale.

SAJ a mai primit în 2010 de la Ministerul Sănătăţii 406.600 lei pentru cheltuieli materiale, bani ce au fost folosiţi în proporţie de 64% pentru medicamente şi materiale sanitare, 33% pentru asigurări auto, 2% pentru mentenanţă dispecerate şi 1% pentru cheltuieli profesionale.

Alţi 300.000 lei au fost alocaţi de Consiliul Judeţean Suceava, bani folosiţi pentru reparaţii auto şi carburanţi dar şi reparaţii la substaţia Câmpulung Moldovenesc, şi încă pe-atâta de Primăria Suceava, aceşti din urmă bani fiind folosiţi pentru reparaţii curente la sediul Serviciului Judeţean. „Aceşti bani au fost o gură de oxigen pentru Serviciul de Ambulanţă, fiindcă în decembrie 2009 finanţarea noastră a fost foarte subţire şi când s-a făcut bugetul pe 2010 eram descoperiţi. Astfel că am reuşit să acoperim nevoile serviciului pentru service, carburanţi şi reparaţii”, a spus dr. Martiniuc.

SAJ mai avut în 2010 venituri proprii în valoare de 305.842 lei, peste 70% din bani fiind folosiţi pentru plata personalului, iar 30% la cheltuieli materiale.


Intră acum și în grupul de