Stan avertizeaza: „Rezervele de grau ale Romaniei ajung pentru inca o luna” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În perioada următoare, se vor înregistra majorări mari la preţul pâinii, a apreciat luni, deputatul social-democrat Ioan Stan, în condiţiile în care preţul unui kilogram de grâu a ajuns un leu.

„Rezervele de grâu ale României ajung pentru încă o lună, maxim o lună şi jumătate”, a spus deputatul social-democrat, care a adăugat că această situaţie dovedeşte că programul „Primul siloz” al actualului guvern a fost un eşec.

El a mai declarat că grâul a fost exportat la un preţ „de nimic”, iar acum se conturează şi o criză mondială a grâului, subliniind că Franţa a sistat orice export de grâu.

Stan a arătat că în ultima perioada firmele de panificaţie care au menţinut preţul pâinii au micşorat greutatea acesteia de la 450-500 de grame la 350-400 de grame, sau folosesc o cantitate mai mare de amelioratori.

Deputatul Ioan Stan a avertizat din luna octombrie că preţurile alimentelor vor creşte, în medie, cu cel puţin 15 la sută, iar la pâine acestea vor creşte şi cu 30 la sută. El a arătat la vremea respectivă că două milioane de tone de grâu panificabil a fost exportat la preţ de 110 euro/tonă şi că se va importa grâu la 210 euro/tonă.


Intră acum și în grupul de