Liderul PSD Suceava, ingrijorat de soarta taranului roman (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„Reforma împotriva poporului” declanşată de preşedintele Traian Băsescu va continua cu distrugerea ţărănimii, a apreciat joi, liderul PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor. În opinia sa, asta ar urma după tăierile de salarii, impozitarea şi îngheţarea pensiilor, descentralizarea sistemului de sănătate doar de obligaţii şi fără resurse, reducerea asistenţei sociale.

Preşedintele PSD Suceava a arătat că 40 la sută dintre români trăiesc în prezent în mediul rural, iar foarte mulţi ţărani sunt proprietari de terenuri. „Se încearcă acum amendarea cu 400 de lei pentru terenurile nelucrate, când statul nu s-a preocupat de o piaţă agricolă competitivă. Hipermaketurile sunt pline de produse de import, iar producţia agricolă a ţăranilor români stă în pod. Cu ce bani vor putea înfiinţa ei culturi agricole?”, s-a întrebat Nechifor.

El a arătat că în spatele acestei măsuri sunt de fapt interese ale PDL care, în acest fel, vor putea cumpăra terenuri agricole la preţuri mici. „Ţăranii sunt puşi să vândă pământul pe sume mici. Această măsură este îndreptată împotriva ţăranilor români pentru că cei care au acum bani sunt de la PDL, îmbogăţiţi peste noapte prin gestionarea frauduloasă a banului public”, a spus deputatul social-democrat.

Preşedintele PSD Suceava a subliniat că în aceste condiţii există riscul ca ţăranul să nu-şi mai poată asigura un venit minimal, de subzistenţă. „Mai rămâne ca ţăranul român să iasă în stradă. Trag un semnal de alarmă. Ceea ce s-a întâmplat în 1907 nu e departe de ceea ce se va întâmpla acum”, a spus Nechifor.

El a subliniat că PSD vrea să fie respectat statul social, dreptul la proprietate şi dreptul la viaţă.


Intră acum și în grupul de