Milici: „Ati auzit de etnobotanice pana a luat PDL puterea?” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Parlamentarii PDL vor dovedi responsabilitate dacă vor susţine iniţiativa deputatului PSD Mugurel Surupăceanu, de interzicere a comercializării de substanţe etnobotanice, este de părere vicepreşedintele PSD Suceava, Ovidiu Milici. „Aceste substanţe trebuie să fie interzise definitiv în România. Nu ne trebuie ordonanţe prin care vânzarea se interzice la cinci sau la o mie de metri de şcoli, ci interzicerea comercializării, inclusiv pe internet”, a spus Milici într-o conferinţă de presă, exprimându-şi speranţa ca parlamentarii PDL să voteze, în primele zile ale sesiunii parlamentare, propunerea legislativă de interzicere a acestor substanţe în România. El a arătat că sunt mii de cazuri de intoxicaţii, de decese, zeci de mii de familii distruse de aceste substanţe etnobotanice.

Viceliderul social-democrat a amintit că în campania electorală pentru alegerile europarlamentare din 2009, candidatul Elena Băsescu s-a pronunţat pentru legalizarea drogurilor uşoare în România şi a subliniat că afacerea cu substanţe etnobotanice a explodat în 2010. „Aţi auzit de etnobotanice până a luat PDL puterea?”, a întrebat Milici.

Deputatul PSD Mugurel Surupăceanu, a iniţiat o propunere legislativă de înfiinţare a unei Autorităţi Naţionale pentru Produse Aromatice şi de Sinteză ce va funcţiona în subordinea Ministerului Sănătăţii, iar principala atribuţie va fi de a controla calitatea, siguranţa şi eficienţa produselor aromatice sau de sinteză, definite ca fiind acele produse “obţinute prin supunerea substanţelor din plantele medicinale sau aromatice, prevăzute de Legea nr.491/2003, la tratamente precum extracţia, distilarea, presarea, fracţionarea, purificarea, concentrarea sau fermentarea”.

Producţia, importul, distribuţia şi utilizarea produselor aromatice sau de sinteză sunt admise în România numai după autorizarea de punere pe piaţă de către ANPAS şi numai în interes medical.


Intră acum și în grupul de