Consilierul local PNL Ovidiu Paul Hrițcu demisionează din Consiliul Local. El a fost condamnat la un an și cinci luni de închisoare cu suspendare pentru că a condus băut


Intră acum și în grupul de

Consilierul local PNL Paul Hrițcu a demisionat din Consiliul Local al Municipiului Suceava, cererea fiind înregistrată în data de 19 aprilie.

În cererea de demisie, Paul Hrițcu nu precizează motivele, dar transmite membrilor Consiliului Local Suceava că le mulțumește pentru înțelegere.

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a declarat, vineri, că potrivit legislației în vigoare, alesul local condamnat la pedeapsa cu închisoarea își pierde mandatul de drept, locul urmând să fie ocupat de următorul supleant de pe lista de candidați ai partidului din care face consilierul al cărui mandat a încetat înainte de termen.

Consilierul local PNL Ovidiu Paul Hrițcu a fost condamnat săptămâna trecută definitiv la o pedeapsă de 1 (un) an şi 5 (cinci) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Instanța a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 1 (un) an şi 5 (cinci) luni închisoare și a stabilit un termen de încercare de 2 (doi) ani.

Totodată, inculpatul este obligat la respectarea următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de probaţiune Suceava, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

Pe durata termenului de încercare inculpatul are obligaţia să frecventeze unul dintre programele de reintegrare socială derulate de către Serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate apreciate ca adecvate de către Serviciul de probaţiune Suceava.

Totodată, instanța a stabilit ca Hrițcu să presteze timp de 80 de zile muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Municipiului Suceava sau în cadrul DGASPC Suceava, programul de executare al acestei activităţi urmând să fie stabilit de către Serviciul de probaţiune Suceava.

Mai mult, instanța a atras atenţia inculpatului că în cazul în care nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţiile impuse prin prezenta hotărâre, instanţa va revoca suspendarea şi va dispune executarea pedepsei închisorii.


Intră acum și în grupul de