Senatorul Tiberiu Prodan ii canta in struna lui Vasile Blaga


Intră acum și în grupul de

Senatorul PDL de Suceava, Tiberiu Prodan, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă desfăşurată la sediul partidului, că este întrutotul de acord cu senatorul Vasile Blaga în ceea ce priveşte modul de lucru din cadrul partidului, arătând că doar în armată ar trebui să se dea ordine.

Parlamentarul sucevean a menţionat că „partidul nu primeşte ordine de la nimeni” şi că în cadrul unui partid fiecare membru se supune deciziilor luate de majoritate, aşa cum de altfel ar trebui să se întâmple în toate partidele.

„Subscriu la punctul de vedere al domnului Blaga. Fac politică de 20 de ani şi spun, şi cred că şi colegii mei sunt de acord, că în momentul în care activezi în cadrul unei formaţiuni politice, vii, te aşezi la masă şi discuţi. Dacă se supune la vot o anumită decizie şi majoritatea hotărăşte într-un fel, tu, ca membru al acelei formaţiuni politice, eşti obligat, conform principiilor democraţiei, să o respecţi, să o aperi şi să o duci la îndeplinire. Asta este altceva, când benevol accepţi şi respecţi o decizie a partidului. Dar ordinele se dau în altă parte, în armată. Într-un partid nu se dau ordine, nici preşedintele, nici vicepreşedinţii nu dau ordine”, a ţinut să pună lucrurile la punct Tiberiu Aurelian Prodan.

El consideră că fiecare membru de partid respectă o decizie comună, conform votului majorităţii, deoarece fiecare dintre membrii partidului reprezintă ceva.

În ceea ce priveşte solicitarea preşedintelui României, Traian Băsescu, adresată „stelelor PDL”, de a ieşi din tranşee şi a apăra partidul, Prodan a spus că a făcut armata la Marină şi că nu prea ştie cum stă treaba cu tranşeele.

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat, la finele săptămânii trecute, presei centrale, la solicitarea unor jurnalişti, că a perceput ca pe un ordin afirmaţiile lui Traian Băsescu legate de liderii care nu apără partidul, fostul ministru de Interne menţionând că el nu primeşte ordine şi că a luptat mereu pentru PDL.

Vasile Blaga a explicat că experienţa pe care o are în partid îl îndreptăţeşte să refuze „ordinele”, chiar şi pe cele venite din partea şefului statului.


Intră acum și în grupul de