USL se va naste si la Suceava, in maxim o luna


Intră acum și în grupul de

Liderii judeţeni suceveni ai PSD, PNL şi PC urmează să se întâlnească în perioada următoare în vederea înfiinţării organizaţiei judeţene Suceava a Uniunii Social Liberale (USL), care din punct de vedere juridic a fost înfinţată la finele săptămânii trecute, la nivel central, la Bucureşti.

Preşedintele organizaţiei judeţene Suceava a PSD, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat presei că în termen de o lună urmează să fie încheiat acordul judeţean al partidelor membre ale USL. „În termen de o lună încheiem această alianţă şi la Suceava şi vom discuta toate detaliile”, a ţinut să precizeze Cătălin Nechifor.

La rândul său, preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu, a declarat că reprezentanţii suceveni ai PNL, PC şi PSD urmează să se întâlnească în cel mai scurt timp pentru a decide cum vor acţiona împreună în continuare pentru ceea ce Băişanu a denumit „binele sucevenilor”. „Vom avea discuţii pertinente şi obiective privind situaţia politică, morală şi socială din judeţ şi vom hotărî ce vom avea de făcut, fără patimă, pentru a găsi soluţiile cele mai bine pentru binele sucevenilor”, a adăugat Alexandru Băişanu.

Apelul la raţional şi la „fără patimă” lansat de liderul PNL este normal în condiţiile în care Băişanu are o cotă de piaţă foarte slabă în momentul de faţă, el situându-se, în toate sondajele de opinie realizate în ultimele 5 luni, cu mult sub ceea ce obţine PNL.

Reamintim că membrii Consiliului Naţional al PSD au validat, sâmbătă, cu un singur vot împotrivă, semnarea protocolului cu ACD pentru constituirea Uniunii Social Liberale.

De asemenea, Delegaţia Permanentă a PNL a aprobat constituirea alianţei cu PSD, înregistrându-se doar un vot „împotrivă” şi opt „abţineri”, liderul PSD Victor Ponta adresându-se, la finalul şedinţei liberalilor prezenţi, de la prezidiu, alături de cel al PNL, Crin Antonescu.


Intră acum și în grupul de