Baisanu sustine ca scaderea investitiilor inseamna o guvernare defectuoasa a PDL (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Afirmaţiile preşedintelui Băsescu, cum că în perioada guvernării liberale, 2004 – 2008, au fost luate măsuri de stânga, pot fi combătute cu cifrele oficiale prezentate de Institutul Naţional de Statistică cu privire la investiţiile realizate în România în acea perioadă, susţine liderul PNL Suceava, Ştefan Alexandru Băişanu. „Traian Băsescu minte atunci când spune că cei din guvernarea PD-L au luat măsuri de dreapta, iar guvernarea liberală a luat măsuri de stânga. Se poate vedea clar o creştere de 17 miliarde de euro a investiţiilor străine în România”, a declarat Băişanu, arătând că în timpul guvernării PNL investiţiile străine în economia românească au crescut de la 10,4 miliarde de euro, în 2004, la 27 de miliarde de euro, în 2008.

„Domnilor portocalii, reţineţi că asta înseamnă guvernare de dreapta, şi anume creşterea investiţiilor economice în statul pe care îl conduci. O creştere nu de 50%, ci de aproximativ 70%. Iar asta înseamnă de la sine creşterea numărului locurilor de muncă, a salariilor, înseamnă profit pentru economia românească”, a subliniat preşedintele liberal.

El a arătat că în comparaţie cu perioada guvernării liberale, potrivit INS, în primul an de guvernare PD-L, respectiv 2009, investiţiile străină în România au scăzut cu aproape 10 miliarde de euro. În opinia lui Alexandru Băişanu, scăderea investiţiilor înseamnă o guvernare defectuoasă a democrat -liberalilor.

Pe de altă parte, preşedintele PNL Suceava a mai spus că potrivit INS, în perioada 2004 – 2008, numărul societăţilor comerciale active din economia românească a crescut de la 374.000 la 518.000. „Asta a însemnat că în perioada 2004 – 2008, în timpul guvernării liberale, oamenii au avut încredere în măsurile luate de PNL, măsuri de dreapta, motiv pentru care au înfiinţat societăţi, au creat locuri de muncă, au creat plus valoare şi au dus la dezvoltarea României. În 2009, după un singur an de guvernare PD-L au dispărut 120.000 de firme active. Asta înseamnă că ce am reuşit să facem noi în perioadă de creştere economică a României au reuşit să distrugă PDL-iştii în doar un an”, a conchis Băişanu.


Intră acum și în grupul de