UDMR-istii suceveni vor vota la unison la Congresul de la Oradea


Intră acum și în grupul de

La Congresul UDMR care va avea loc, la sfârşitul săptămânii, la Oradea, voturilor celor patru delegaţi ai UDMR Suceava se vor îndrepta, cel mai probabil, spre acelaşi candidat la preşedinţia partidului, a declarat liderul UDMR Suceava, Clara Hapenciuc. Ea a evitat însă să spună care va fi candidatul susţinut de organizaţia suceveană. „Nu mi-am permis să anunţ pe cine sprijinim. Lăsăm liber pentru competiţie. Altfel, publicăm pe internet cine pe cine susţine şi alegem preşedintele”, a spus Hapenciuc.

În ceea ce priveşte o decizie privind păstrarea actualei coaliţii de guvernare, preşedintele UDMR Suceava a spus că, în primul rând este interesată de soarta Uniunii. „Deocamdată, este vorba de soarta Uniunii, care e mai importantă”, a spus Clara Hapenciuc.

Ea a arătat însă că nu crede că va exista vreo problemă în ceea ce priveşte coaliţia de guvernare, precizând că o formaţiune mică are mai multe şanse să-şi îndeplinească obiectivele când este la guvernare şi nu când e în opoziţie. „Nu văd să se clatine coaliţia. Personal, nu cred că premierul nostru e atât de talentat ca Tăriceanu să conducă un guvern minoritar”, a spus Hapenciuc.

Ea a explicat că pentru a putea rezista, un guvern minoritar are nevoie de o echipă de negociatori care să negocieze, punctual, cu parlamentarii din opoziţie. Hapenciuc a mai spus că deocamdată, după opinia ei, Călin Popescu Tăriceanu este cel mai talentat prim ministru care „a reuşit să conducă barca în linişte” cu guvern minoritar.


Intră acum și în grupul de