Haosul de la varful PC Suceava ar putea lua sfarsit duminica


Intră acum și în grupul de

Duminică, ar putea fi stabilită noua conducere a organizaţei judeţene Suceava a Partidului Conservator (PC), punându-se astfel capăt unei perioade de absenţă a unui lider judeţean, după ce, la mijlocul anului trecut, fostul preşedinte Costel Ignătescu şi-a dat demisia.

Decizia este aşteptată de foarte multă lume din mediul politic local, în condiţiile în care la Suceava, nici PNL, partener în Alianţa de Centru-Dreapta şi nici PSD, partener in cadrul Uniunii Social-Liberale, nu pot avea un dialog întrucât, de luni bune, nimeni nu ştie exact ce se petrece cu PC.

Situaţia de la Suceava şi stabilirea unui interimat la conducerea PC ar putea avea loc, duminică, la Botoşani, la finele şedinţei de alegeri pentru stabilirea conducerii judeţene a conservatorilor din judeţul vecin. Imediat după, a fost programată şi o şedinţă a Biroului permanent central al PC, unde preşedintele partidului, Daniel Constantin, va putea discuta situaţia de la Suceava cu toţi liderii din Moldova.

Liderul central al PC a declarat presei că la Botoşani unul dintre principalele puncte de pe ordinea de zi va fi stabilirea unui interimat la Suceava şi începerea demersurilor pentru intrarea in normalitate cu viaţa organizaţiei.

El a precizat că, deja, pe lista de discuţii sunt mai multe nume de potenţiali lideri, dar că alegerea va trebui făcută, „cu foarte mare atenţie”, mai ales că urmează o perioadă în care PC trebuie să dovedească faptul că are cu ce să stea la masa dialogului în cadrul ACD şi al USL.


Intră acum și în grupul de