La Suceava Boc e OK, la Bucuresti e de mult K.O. (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Parlamentarii PDL de Suceava par a nu fi într-u totul de acord cu privire la schimbarea premierului Emil Boc din funcţie şi nici nu au o voce comună atunci când vine vorba despre alegerea unui nou preşedinte la PDL. Duminică, deputaţii Sanda Maria Ardeleanu şi Eugen Uricic s-au pronunţat pentru menţinerea lui Boc atât ca premier cât şi ca preşedinte al PDL în condiţiile în care la Bucureşti, liderii marcanţi ai partidului, în frunte cu preşedintele Traian Băsescu vorbesc tot mai des de un premier tehnocrat şi de un suflu nou în PDL.

Deputaţii PDL de Suceava, Sanda Maria Ardeleanu şi Eugen Constantin Uricec, au declarat într-o conferinţă de presă, că actuala formulă de premier este una bună, ei considerând că premierul trebuie să fie politic şi nu un tehnocrat independent.

Sanda Maria Ardeleanu, a spus că ea susţine ca premierul să fie politic şi, conform uzanţelor, să fie şi preşedintele principalului partid de guvernământ. „Din punctul meu de vedere este necesar un premier politic şi nu unul tehnocrat. Un premier politic care să fie şi preşedinte de partid e varianta bună”, a explicat Maria Ardeleanu.

Ea a ţinut să arăte că situaţia va fi clarificată la Consiliul Naţional de Coordonare al PDL, care este programat a avea lov la începutul lunii viitoare şi a precizat că, indiferent de opţiunea ei, va susţine cea mai bună soluţie pentru România. „Vom vedea ce va fi dupa Consiliul de Coordonare din 5 martie. Oricum voi susţine, indiferent de opinia mea, cea mi bună soluţie pentru România”, a menţionat la final deputatul sucevean.

La rândul său, colegul de Cameră, deputatul Eugen Constantin Uricec a declarat că actuala formulă de premier „e O.K.” El a spus că după opinia sa, actuala formulă de guvernare trebuie menţinută cel puţin un an pentru a încheia demersurile în vederea modernizării statului, unul dintre punctele vizate fiind şi Codul Muncii pentru care Guvernul ar urma să-şi angajeze răspunderea în cursul zilei de marţi. „Cred că actuala formulă guvernamentală cu domnul Boc premier e O.K.”, a precizat Eugen Uricec.

Consiliul Naţional de Coordonare al PDL a fost amânat pentru data de 5 martie după ce preşedintele Traian Băsescu a avut întâlniri cu parlamentarii PDL şi cu liderii locali ai partidului, în care a susţinut necesitatea înlocuirii lui Emil Boc cu un premier tehnocrat, însă nu a obţinut sprijinul partidului în acest sens.

CNC al PDL trebuia să convoace Convenţia Naţională a partidului la mijlocul lunii mai, la care să fie aleasă noua conducere a democrat-liberalilor. Mai mulţi lideri ai partidului s-au exprimat deja în favoarea separării funcţiei de premier de cea de preşedinte de partid.


Intră acum și în grupul de