Ovidiu Dontu avertizeaza asupra haosului pe care il va genera noul Cod al Muncii (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„În realitate nu avem locuri de muncă pentru că Guvernul, prin măsurile pe care le-a adoptat a dus la concedieri”, a declarat, luni preşedintele executiv al PSD Suceava, Ovidiu Donţu, care consideră că este o mare minciună că noul Cod al Muncii propus de Guvern va aduce noi locuri de muncă.

Potrivit liderului social-democrat, în ultimul an, au fost pierdute peste 637.000 de locuri de muncă, iar noul Cod al Muncii va afecta şi persoanele care sunt acum angajate.

Donţu a arătat că Guvernul nu a ajutat firmele să angajeze personal şi consideră că se impune reducerea costurilor cu asigurările sociale, dar şi deblocarea posturilor pentru tinerii absolvenţi.

Preşedintele executiv al PSD Suceava a declarat că în actualele condiţii, în judeţul Suceava există doar două firme private care au peste 400 de angajaţi, Betty Ice şi Dorna Lactate, iar optzeci la sută dintre firmele din judeţ au sub zece angajaţi şi a subliniat că cei mai mari angajatori sunt entităţi de stat, exemplificând cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, cu 1.700 de angajaţi, Spitalul Judeţean cu 1.340 angajaţi, Universitatea Ştefan cel Mare, cu 800 de angajaţi.

Preşedintele executiv al PSD Suceava a mai spus că raportul pensionari-angajaţi este dezechilibrat, fiind aproximativ 92.000 de angajaţi şi două sute de mii de pensionari. El a arătat că din cauza lipsei locurilor de muncă, judeţul Suceava este pe primul loc în ţară la migraţia forţei de muncă, cu aproape 200.000 de persoane plecate la muncă în străinătate. „Prin adoptarea noului Cod al Muncii, Guvernul doreşte haos în domeniu şi nu ordine, doreşte tensiuni sociale şi nu pace socială, doreşte fraudă fiscală şi nu concurenţă loială”, a conchis Ovidiu Donţu.

Guvernul a aprobat, luni, proiectul de modificare a Codului Muncii.

Premierul Emil Boc a declarat, luni, că proiectul de modificare a Codului Muncii, care a fost aprobat în cursul dimineţii de Guvern, a fost deja trimis Parlamentului, în vederea angajării răspunderii.


Intră acum și în grupul de