PSD Suceava se intreaba ce beneficii va aduce romanilor protocolul coalitiei (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„Am văzut în protocolul coaliţiei de guvernare ce primesc partidele din partea PDL, dar nu am auzit ce vor primii românii”, a afirmat joi, purtătorul de cuvânt al PSD Suceava, Ovidiu Milici, care consideră că protocolul semnat este doar un instrument prin care PDL vrea să rămână la guvernare.

El a mai ţinut să precizeze că acest protocol a fost garantat de senatorul Şerban Mihăilescu, cunoscut de români ca Miki Şpagă.

La rândul său, preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a spus că aşa-zisa creştere economică prevăzută prin protocol a fost anulată chiar de Guvern, în urmă cu două zile, când a decis ca biocombustibilii să fie purtători de accize, fapt ce a dus la creşterea preţului carburanţilor, care va determina creşteri de preţuri în lanţ.

Nechifor consideră că în 2011 Produsul Intern Brut al României va fi mai mic decât în 2010 în condiţiile în care agricultura, care a deţinut o pondere importantă în PIB, va avea o producţie mai slabă în acest an faţă de anul precedent.

Liderul social-democraţilor suceveni şi-a exprimat speranţa că la moţiunea de cenzură ce va fi depusă de USL la angajarea răspunderii Guvernului pe Codul Muncii, să existe parlamentari „nevirusaţi” din arcul guvernamental care să înţeleagă că ţara trebuie să aibă un nou guvern.

Liderii formaţiunilor din coaliţia guvernamentală au semnat, miercuri, la Parlament, protocolul de colaborare parlamentară şi guvernamentală. Documentul a fost semnat de către preşedintele PDL, premierul Emil Boc, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, preşedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, şi liderul deputaţilor minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian.

Obiectivele coaliţiei guvernamentale până în 2012 prevăd, între altele, asigurarea creşterii economice, a dezvoltării sociale, inclusiv creşterea pensiilor, dar şi reforma constituţională, modificarea legilor electorale sau adoptarea Statutului minorităţilor, precum şi a taxei de solidaritate.

Coaliţia guvernamentală îşi propune ca prim măsurile promovate economia românească să aibă o creştere de 1,5%-2% la sfârşitul anului 2011 şi de 4-4,5% la finele anului 2012, se arată în protocolul de colaborare semnat miercuri de liderii PDL, UDMR, UNPR şi al grupului minorităţilor naţionale.


Intră acum și în grupul de