Zacusca, slanina, ceapa si oua pentru Ministrul Educatiei, de la studentii suceveni


Intră acum și în grupul de

Studenţii suceveni au întocmit, joi, pachetul promis ministrului Educaţiei Daniel Funeriu şi l-au trimis spre Bucureşti, acţiune ce face parte din calendarul protestelor demarate luni împotriva noii Legi a Educaţiei.

Preşedinta ASUS (Asociaţia Studenţilor din Universitatea Suceava), Oana Poraicu, a anunţat că în cursul dimineţii de joi, în jurul orei 10.30, a fost întocmit pachetul destinat ministrului educaţiei, în sediul ASUS (Căminul nr.2, camera 017), colet ce a fost expediat spre Bucureşti la MECTS (Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului) în jurul orei 13.00.

“Scopul acestei acţiuni este acela de a arăta reprezentanţilor ministerului condiţia socială a studentului şi cum este să primeşti pachet cu mâncare de la mama, de la tata, motiv pentru care am trimis spre Bucureşti zacuscă, murături, slănină, ouă, gem, chiar şi clătite”, a declarat Oana Poraicu.

ASUS susţine Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) şi protestează în săptămâna 28 februarie – 6 martie 2011, urmând ca luni, 7 martie, să ajungă până în faţa MECTS, la Bucureşti.

Studenţii suceveni, alături de cei din întreaga ţară, s-au aflat luni, în grevă japoneză, purtând la mână banderole albe pe care a fost scris mesajul „Protestatari”.

Calendarul protestelor a continuat la Suceava, şi marţi, 1 martie, când la ferestrele căminelor au fost atârnate cearşafuri albe cu diferite sloganuri: “25% e zero pentru voi, dar totul pentru noi!”; “Dacă aţi fost studenţi ca noi, daţi-ne drepturile înapoi!”; “Prost, foarte prost..ai făcut că ne-ai subestimat! Cu drag, nişte studenţi. P.S. Ne vedem la Bucureşti!”; “Totu’ până la studenţi! Pe noi nu ne FUneRIu!”, dar şi cearşafuri albe, simple, pe Căminul nr.1. Studenţii au participat activ la acest manifest, iar în a treia zi, s-a realizat un flash-mob din luminile camerelor Căminului nr.4, un 25 aproape perfect.


Intră acum și în grupul de