Fenechiu le cere celor din PNL Suceava sa se faca ”frati cu PSD” pana intra la guvernare ! (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Iași, Relu Fenechiu, care este și vicepreședinte la nivel central al liberalilor le-a cerut sâmbătă, PNL-iștilor suceveni să colaboreze cu PSD si PC exact precum jucătorii de fotbal din cluburi concurente care se adună la un loc în echipa naţională. Fenechiu, care în urmă cu 4 ani era cel mai înrăit adversar al PSD şi-a exprimat încrederea că din 2016 PSD va redeveni adversar politic al PNL.

Fenechiu a spus în faţa membrilor Delegaţiei Permanente a PNL Suceava că acum liberalii au pornit la un drum în care au de făcut o alianţă, pentru mulţi dintre ei fiind neplăcută sau greu digerabilă în condiţiile în care PSD a fost de 20 de ani un adversar constant al PNL.

„Acelaşi lucru îl simt şi eu la Iaşi, acelaşi lucru îl simt mulţi colegi liberali din multe judeţe. Să fie foarte clar, acelaşi lucru îl simte şi preşedintele Crin Antonescu. Şi toţi cei care sunt în Biroul Politic Central.

Dar este o mare diferenţă între un adversar politic şi un duşman politic care în viziunea, nu numai a noastră, ci şi a multor români, este această adunătură politică prezentă la Palatul Victoria”, a spus Fenechiu.

Liderul liberal a arătat că toţi oportuniştii, toţi oameni şantajabili, toţi oamenii politici care au avut un interes cât de mic s-au adunat astăzi sub umbrela lui Traian Băsescu, un om care a reuşit foarte mult timp să păcălească românii, spunându-le că este cel mai bun, cel mai deştept, cel mai incoruptibil.

„Astăzi avem obligaţia să creăm o forţă politică care să poată să se bată cu această maşină foarte scumpă. Pentru că alianţa care este prezentă astăzi la guvernare este o maşină care costă foarte mulţi bani şi ne costă pe noi toţi. O maşină care este foarte puternică, cu mulţi cai putere şi care nu ţine cont de nimic, trece peste cadavre ca să-şi atingă obiectivele”, a spus Fenechiu.

El a mai spus că scorul politic al PNL a fost în ultimii 20 de ani între 10 şi 20 la sută, iar astăzi liberalii au marea şansă ca românii să-i considere o alternativă credibilă şi viabilă la dezastrul de azi din România.

„Românii au nişte aşteptări uriaşe de la noi. Dacă nu vom reuşi să venim cu soluţii corecte, cu oameni corecţi, cu alternative care să fie o contrapondere clară la ceea ce se întâmplă acum în România eu spun că viitorul PNL va fi scurt. De aceea în fiecare zi trebuie să dăm dovadă de maturitate politică în absolut tot ceea ce facem”, a spus vicepreşedintele PNL.

El a subliniat că în ultimii 20 de ani, poate majoritatea oamenilor care au făcut politică s-au gândit mult la ceea ce ar putea să facă pentru ei, iar dacă acest mod de a face politică va continua va fi dată deoparte toată încrederea pe care românii o acordă astăzi PNL.

„De aceea vă rog şi insist să avem o abordare cu totul altfel a politicii. Să fim altfel decât ei. Să propunem acolo unde putem să propunem oameni în funcţii de conducere oamenii cei mai competenţi şi nu oamenii care pot să ne aducă nouă ceva. Să schimbăm şpăgarii din actuala guvernare cu oameni corecţi. Să schimbăm incompetenţii din actuala guvernare cu oameni competenţi, şi să schimbăm imoralii din actuala guvernare cu oameni morali. Sunt câteva chestiuni obligatorii, care fac ca PNL să poată fi un partid de încredere”, a mai declarat Fenechiu.

Referindu-se la relaţia dintre PNL şi PC pe o parte şi PSD pe de altă parte acesta a arătat că aceştia pot fi comparaţi cu jucătorii de cluburi de fotbal concurente, dar care evoluează împreună în echipa naţională.

„Vreau să ne gândim că suntem jucători în două echipe de club, care ne reunim la echipa naţională să ne batem cu altă ţară. Asta trebuie să fie abordarea noastră. Dar competiţia dintre echipele de club trebuie să rămână. Dacă lucrurile vor decurge normal în politica românească, noi sperăm că PSD din 2016 încolo să devină adversarul PNL. Este corect şi normal ca în România să rămână două forţe politice. Una de dreapta şi una de stânga. Şi competiţia politică să fie între cele două forţe politice”, a spus Fenechiu.

El consideră că şi alternativa la guvernare trebuie să existe între aceste două forţe politice şi că de aceea crede că trebuie să existe o colaborare corectă a PNL cu PSD, dar în acelaşi timp PNL să-şi dezvolte structurile liberale, să insiste pe politice liberale, de dreapta.


Intră acum și în grupul de