Doi cumetri si doi PRM-isti pe lista scurta de candidati PNL la Primaria Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației județene Suceava a PNL, Alexandru Ștefan Băișanu, și-a exprimat disponibilitatea să candideze atât pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, cât şi pentru funcţia de primar al Sucevei, lăsând însă impresia că este hotărât să meargă la ”bătaie” pentru orice funcție posibilă din administrația județeană sau locală.

Anunțul a fost făcut de liderul liberalilor suceveni în timpul ședinței de sâmbătă a Delegaţiei Permanente a PNL Suceava care a avut loc tă în sala mică a Casei de Cultură, ocazie cu care a fost aprobată lista cu persoanele care vor fi incluse în sondajul care va desemna viitorii candidaţi liberali pentru Consiliul Judeţean şi Primăria Suceava.

PNL va trebui să își desemneze un candidat fie pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, fie pentru funcţia de primar al Sucevei, în funcţie de negocierile pe care liberalii le vor avea cu liderii PSD suceveni în cadrul Uniunii Social Liberale (USL) din care mai face parte și PC Suceava.

Interesantă a fost în cadrul ședinței și mișcarea pe care a făcut-o consilierul județean PNL Brândușel Nichitean care a anunțat că vrea și el să fie trecut pe lista cu care se va merge la sondarea opiniei publice. În contra-pondere, Băișanu a anunțat că mai are în mânecă doi ași. Este vorba despre două persoane care nu sunt membre de partid dar care au, conform lui Băișanu, ”putere, atât financiară, cât şi capacitate de a atrage voturi”. ”Sunt oameni pe care am reuşit să-i cooptez în echipa PNL, dar îşi vor da girul dacă vor merge să candideze pentru Consiliul Judeţean după ce văd sondajele”, a explicat Sandu Băisanu.

În cazul sondajului pentru Primăria Suceava, președintele PNL va concura cu liderul Organizaţiei Municipale Suceava a PNL, cumătrul său, Marius Zmău, patronul firmei aflate în insolvență, Casa Plus dar şi cu fostul președinte al PRM Suceava, Ilie Niţă, și el cu afacerile într-o situație extrem de delicată.

Un alt nume de fost lider PRM care se va afla in sondajul de opinie pentru Primărie este fostul viceprimar Corneliu Vornicu, actualmente consilier local PNL și care a reintrat ”în cărți” de puțină vreme.

Alexandru Băișanu a explicat la Delegație și de ce solicită de la fiecare organizație din teritoriu sume de bani cuprinse între 200 de euro pentru comune și aproximativ 500 de euro la orașe și municipii: ”În Suceava, pe tot judeţul facem o monografie electorală şi nu un sondaj. Este vorba despre o monografie în care vor fi sondate 37.500 de persoane. Nu aşa cum se face de obicei, cu circa 1.000 de oameni la nivelul întregului judeţ. Vom face această monografie pentru a vedea ce se întâmplă nu în fiecare localitate, ci pe fiecare uliţă din fiecare comună”.


Intră acum și în grupul de