Caravana USR „Protejăm Pădurile” va ajunge săptămâna viitoare în județul Suceava


Intră acum și în grupul de

Partidul Uniunea Salvați România (USR) a demarat o amplă acțiune de conștientizare și mobilizare în lupta împotriva defrișărilor ilegale prin intermediul caravanei intitulată „Protejăm Pădurile”.

USR a inițiat prin Diana Buzoianu, Stelian Ion și Silviu Dehelean un proiect de lege care vizează înființarea Direcției de Investigație a Infracțiunilor la Infracțiuni de Mediu (DIIM) – o inițiativă menită să abordeze criza durabilă a defrișărilor din România.

Timp de trei săptămâni, echipa USR va străbate 10 județe din țară, alături de activiști și inițiatorii proiectului „DNA-ul Pădurilor”, pentru a dialoga cu comunitățile locale și cu reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale de mediu din fiecare județ. În plus, tinerii din echipele de voluntari ale USR vor ieși în stradă pentru a strânge semnături în sprijinul proiectului de lege ce vizează instituirea DIIM.

Caravana va ajunge și în județul Suceava, unde problemele legate de defrișările ilegale au atins cote alarmante, arată formațiunea într-un comunicat de presă.

Acțiunea va consta în mai multe evenimente programate pentru a trage atenția asupra degradării continue a pădurilor din România.

Programul pentru județul Suceava este următorul:

Luni, 14 august, ora 18:00-20:00, Fălticeni-centru

Marți, 15 august, ora 10:00-12:00, Suceava – Bazar

Marți, 15 august, ora 13:00-15:00, Milișăuți-centru

Marți, 15 august, ora 17:00-19:00, Gura Humorului, Parc Ariniș

Județul Suceava a fost puternic afectat de tăierile ilegale, iar pădurile sunt devastate zilnic în ciuda eforturilor autorităților. Se estimează că mii de camioane cu lemn furat traversează România anual ceea ce reprezintă o problemă gravă în ceea ce privește protecția mediului și gestionarea durabilă a resurselor forestiere.

Caravana „Protejăm Pădurile” își propune să sensibilizeze opinia publică și să implice comunitățile locale în eforturile de protejare a pădurilor și de combatere a fenomenului infracțional asociat defrișărilor ilegale.


Intră acum și în grupul de