Mirza: „Nu e mai legal un partid de la guvernare decat un partid din opozitie” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Relansarea PDL şi recâştigarea alegerilor de acest partid este principala preocupare a preşedintelui Traian Băsescu în timp ce preţurile o iau razna şi populaţia sărăceşte de la o zi la alta, susţine senatorul PSD de Suceava, Gavril Mîrza.

„Se vede încă odată că România nu a fost guvernată şi că PDL nu s-a ocupat să guverneze bine ci doar a fost preocupat de afacerile portocalii şi atragerea banului public în puşculiţa portocalie”, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, parlamentarul social-democrat.

Potrivit lui Mîrza, şeful statului vorbeşte de modificarea Constituţiei cu actuala Constituţie „sub talpă”. „Preşedintele încalcă actuala Constituţie pentru că trebuie să fie echidistant politic. Nu e mai legal un partid de la guvernare decât un partid din opoziţie. Nu e permis unui preşedinte să se ocupe de soarta PDL şi a lui Boc”, a spus senatorul PSD.

Mîrza a mai spus că la CNC al PDL s-a văzut că trupa reformatoare condusă de Monica Macovei a fost învinsă motiv pentru care frâiele au fost preluate de Traian Băsescu. El a arătat că premierul Emil Boc va fi înlocuit cu „un alt Boc”, cu un premier care va răspunde la fel comenzilor de la Cotroceni.

Senatorul PSD a mai spus că după declaraţiile lui Emil Boc, mai sunt 17 zile până când România va ieşi din criză. „Mai avem de aşteptat până în 31 martie la ora 12 noaptea până ieşim din criză, după cum spunea Boc. Adică din 1 aprilie România nu va mai fi în criză. S-ar putea însă ca până atunci să nu mai fie Boc prim ministru şi nici şeful PDL”, a spus Mîrza.

El a arătat că se aşteaptă ca secretarul general al PDL, Vasile Blaga, să înceapă o serie de atacuri la adresa lui Emil Boc care să-l facă incompatibil cu funcţia de preşedinte al PDL.

Gavril Mîrza a mai declarat că speră că la votul moţiunii de cenzură la dezbaterea Codului Muncii să existe parlamentari din PDL care să aibă sentimente de români şi să voteze pentru căderea Guvernului Boc. „Trebuie să dăm jos Guvernul Boc, să constituim o altă majoritate şi să punem un guvern care să salveze ce se mai poate salva. Altfel, vom vedea doar portocaliu în faţa ochilor şi ne vom adânci în sărăcie”, a conchis senatorul social-democrat.


Intră acum și în grupul de