Milici: „PDL a dat tara pe mana UDMR” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Dacă pe guvernanţi nu-i interesează, măcar cadrele didactice să acţioneze în spirit românesc, a declarat joi purtătorul de cuvânt al PSD Suceava, Ovidiu Milici, recomandând profesorilor din întreaga ţară ca prin metode didactice echilibrate, să condamne, în cadrul orelor cu elevii sau studenţii, „actul mârşav” cu privire la Avram Iancu de la Miercurea Ciuc.

„E de datoria noastră să păstrăm mândria de a fi român pentru copiii noştri”, a spus purtătorul de cuvânt al PSD Suceava, arătând că a înţeles că PDL este la mâna UDMR pentru a se menţine la guvernare, dar că „orice compromis trebuie să aibă o limită”.

Potrivit lui Milici, lipsa de reacţie a PDL la „gestul mârşav” de la Miercurea Ciuc arată că în acest moment „PDL a dat ţara pe mâna UDMR”.

El a cerut UDMR să se delimiteze de acest gest şi, în calitate de cadru didactic, a făcut un apel tuturor profesorilor din ţară să condamne, în faţa elevilor şi studenţilor, această acţiune ce aduce atingere spiritului românesc. „Fiecare dintre dumneavoastră la ore, în faţa elevilor, studenţilor, poate să condamne acest act mârşav prin care a fost terfelit un simbol naţional. Fiecare poate, prin metode didactice echilibrate să nu lase ca spiritul românesc să fie călcat în picioare”, a spus Milici.

Csibi Barna, funcţionar public la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Harghita, a solicitat, săptămâna trecută, autorizaţie de la Primăria Miercurea Ciuc pentru o manifestare dedicată Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, menită să aducă în atenţia locuitorilor din Miercurea Ciuc istoria evenimentelor din 1848-1849. El a luat un manechin purtând pe figură o poză a lui Avram Iancu, pe care “l-a condamnat” şi apoi l-a spânzurat.

Manechinul care îl întruchipa pe Avram Iancu a fost “condamnat la moarte prin spânzurare” de un “tribunal” care l-a găsit vinovat de “crime împotriva umanităţii şi genocid”.

Marţi, pe blogul personal, Csibi Barna a făcut următoarea remarcă: “Dumnezeu să fie milostiv cu sufletul lui. Aşa păţesc toţi cei care greşesc împotriva naţiunii maghiare şi a secuilor”. Parchetul Tribunalului Harghita s-a autosesizat şi îl va cerceta pe Csibi Barna pentru instigare la discriminare.


Intră acum și în grupul de