Senatorul Onofrei explica de ce a votat la motiune


Intră acum și în grupul de

„Am încălcat o dispoziţie în bine şi nu în rău”, a declarat, joi, senatorul PDL de Suceava, Orest Onofrei, explicând că a încălcat o dispoziţie a partidului de a nu-şi exprima votul la moţiunea de cenzură depusă de opoziţie la angajarea răspunderii Guvernului pe Codul Muncii pentru că a avut un motiv personal, acela că a susţinut public modificările la Codul Muncii şi consideră că acesta este un câştig major. „Înţeleg disciplina ca o constrângere asumată şi accept să stau în ţarc, dar nu vreau priponit”, a spus Onofrei.

Parlamentarul democrat-liberal este de părere că orice speculaţie pe tema unei presupuse divergenţe între el ca prim-vicepreşedinte al PDL Suceava şi preşedintele PDL Suceava, Gheorghe Flutur, este neavenită, de prost gust, şi e un fel de autostimulare a opoziţiei. „Am crezut întotdeauna că unitatea în diversitate sudează o echipă şi am respins întotdeauna o echipă al cărei motto este unire în gânduri şi simţiri”, a mai spus senatorul PDL.

Cinci parlamentari din arcul guvernamental, patru de la PDL printre care senatorul Orest Onofrei şi unul de la UDMR, şi-au exprimat votul miercuri seara la moţiunea de cenzură care a fost respinsă cu 212 voturi “pentru” şi patru “împotrivă” în condiţiile în care ar fi avut nevoie de 236 de voturi pentru a fi adoptată.

Conform Constituţiei, respingerea moţiunii de cenzură atrage adoptarea proiectului de lege privind modificarea Codului Muncii, pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea în Parlament.


Intră acum și în grupul de