Flutur atrage atentia ca subventiile din agricultura trebuie reinvestite nu cheltuite la cumatrii (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Liderul administraţiei publice judeţene, Gheorghe Flutur (care este si presedintele PDL Suceava), s-a arătat destul de supărat pe sucevenii care se ocupă în ziua de azi mai putin cu agricultura şi creşterea animalelor si mai mult cu cheltuirea subventiei primite pentru astfel de activitati.

Acesta consideră că agricultorii care primesc subvenţii ar trebui să fie învăţaţi ce să facă cu subvenţiile pe care le primesc astfel încât acestea să se regăsească în investiţii în agricultură iar banii să nu fie aruncaţi pe tot felul de cheltuieli fără importanţă.

Prezent la Forumul „Agricultura încotro?” fostul ministru al agriculturii (in guvernarea PNL), preşedintele actual al Consiliului Judeţean Suceava a declarat că banii din subvenţiile primite de la Uniunea Europeană nu ar trebui să fie înţeleşi ca o formă de protecţie socială ci fiecare beneficiar ar trebui să-i vadă ca o şansă permanentă de dezvoltare.

„Au trecut 4 ani de când suntem în Uniunea Europeană. Şi trebuie să vedem ce facem cu banii europeni. Pe de o parte avem absorbţia fondurilor pe capitolele mari, însă pe de altă parte, trebuie să vedem ce fac agricultorii care primesc subvenţii. Şi consider că ar trebui să facem o analiză a acestui aspect şi să îi învăţăm cum să-i investească în agricultură. Şi asta pentru că banii nu trebuie să fie folosiţi în altă parte”, a mai spus Flutur.

Conform datelor obţinute în Suceava, 52.000 de fermieri au primit într-un singur an subvenţii de aproximativ 25 de milioane de euro, banii care ar trebui să se regăsească în investiţii în agricultură.


Intră acum și în grupul de