Onofrei: Declaratia „Stupefactie si indignare” nu poate fi adoptata de Parlament


Intră acum și în grupul de

„Nu cred că preşedintele Parlamentului Ungariei a citit o declaraţie ce a fost votată în Parlamentul Ungariei. A făcut o declaraţie ca om politic. Replica trebuie să fie la acelaşi nivel”, a apreciat, luni, secretarul Senatului Orest Onofrei, senator PDL de Suceava, arătând că declaraţia intitulată “Stupefacţie şi indignare” propusă de liderul grupului PNL din Senat, Puiu Haşotti, şi asumată de grupurile parlamentare ce formează USL nu poate fi adoptată de Parlament.

Onofrei consideră că dacă declaraţiile au fost făcute de politicieni din Ungaria în nume propriu, replica trebuie să fie dată, în nume propriu de politicieni români şi nu trebuie implicat Parlamentul ca instituţie. „Putem să-l rugăm pe domnul Mircea Geoană să meargă la Budapesta şi să facă acelaşi gen de declaraţii”, a spus parlamentarul democrat-liberal.

El consideră că având ca motivaţie atragerea de voturi din Ardeal, parlamentarii din USL propun o declaraţie care să fie asumată de Parlamentul României. „Suntem două ţări membre NATO şi UE. Înainte să adopţi o declaraţie a Parlamentului trebuie să calculezi consecinţele. Una este să vorbeşti în nume propriu, ca politician, şi alta este să implici instituţia fundamentală a statului care este Parlamentul”, a conchis senatorul PDL.

Reprezentanţii PSD şi PNL au susţinut, miercuri seară, în plenul Parlamentului, necesitatea adoptării unei declaraţii de protest a Legislativului român faţă de mesajul transmis de Viktor Orban cu ocazia Zilei maghiarilor de pretutindeni.


Intră acum și în grupul de