Silviu Gemanari este noul manager general al TERMICA Suceava


Intră acum și în grupul de

Începând de marţi, prerogativele de manager general al SC Termica SA Suceava au fost preluate de directorul tehnic al societăţii, Silviu Gemănari, în condiţiile în care fostul director general, Constantin Plăcintă a demisionat din functie.

Plăcintă se va ocupa de implementarea invistiţiei pe care firma Adrem Invest Bucureşti o va realiza în imediata vecinătate a lui TERMICA si va consta în realizarea unei noi şi moderne centrale termice pentru alimentarea cu agent termic a municipiului reşedinţă de judeţ.

Până pe data de 1 aprilie, Constantin Plăcintă va ocupa funcţia de consilier a dlui Gemănari urmând ca până la data menţionată transferul de responsabilităţi să se facă integral.

Mai mulţi specialişti ai Termica SA Suceava, printre care şi directorul societăţii, Constantin Plăcintă, vor fi preluaţi de firma de inginerie industrială Adrem Invest Bucureşti, care a câştigat licitaţia organizată de Primăria Suceava pentru construirea unei centrale termice în oraş.

Reprezentanţii Adrem Invest şi-au exprimat intenţia de a-l angaja pe actualul director al Termica SA Suceava, Constantin Plăcintă şi vor să transfere mai mulţi specialişti din Termica SA la noua societate de termoficare.

Firma de inginerie industrială Adrem Invest Bucureşti a câştigat licitaţia organizată de Primăria Suceava pentru construirea unei centrale termice în oraş şi înfiinţarea unei noi societăţi de termoficare. Combustibilul pe care va funcţiona centrala va fi gazul metan în timpul iernii şi biomasa pe perioada de vară.

Primăria Suceava şi societatea Termica SA Suceava urmează să pună la dispoziţia firmei terenul şi utilităţile, iar Adrem Invest va realiza investiţiile în noua centrală, care pot ajunge până la 50 de milioane de euro.

Durata de execuţie a noii centrale este de minimum doi ani, iar în iarna 2011-2012 locuinţele racordate la sistemul centralizat vor primi agent termic de la capacităţile existente.

Compania de termoficare Termica Suceava a început în luna mai procedurile privind atragerea de investiţii private în vederea realizării unei centrale termice de cogenerare, precum şi pentru retehnologizarea CET cărbune, angajând casa de avocatură Boştină şi Asociaţii pentru furnizarea serviciilor de consultanţă.

Primarul Sucevei, Ion Lungu a susţinut în ultimii doi ani că este necesară o nouă centrală termică, dimensionată la actuala piaţă de energie termică din municipiu, întrucât centrala actuală este mult prea mare, iar costurile ridicate ale acesteia determină un preţ mare pentru gigacaloria furnizată în sistemul centralizat de termoficare.

Firma Adrem Invest, fondată în anul 1992 de Adrian Bodea, este specializată în inginerie industrială, şi a derulat proiecte de automatizări industriale, eficientizare energetică sau tehnologii sub vid.

Datele Registrului Comerţului arată că firma este deţinută de trei persoane fizice, Adrian Bodea (45%), Corneliu Bodea (45%) şi Andreia Mihaela Beatrice Bodea (10%).


Intră acum și în grupul de