Marile iubiri din viata lui Mircea Petrariu


Intră acum și în grupul de

În spatele omului de carieră care se ocupă în detaliu de partea de manageriat a complexului comercial Shopping City Suceava, am descoperit în persoana lui Mircea Petrariu un mare iubitor de animale şi un pasionat în ceea ce priveşte creşterea şi îngrijirea câinilor.

Directorul Shopping City Suceava – fericitul posesor a patru câini minunaţi

Mircea Petrariu a acceptat să vorbească în exclusivitate pentru NewsBucovina.ro despre pasiunea sa, care l-a determinat ca în prezent să fie fericitul posesor a patru exemplare canine, diferite ca rasă. Aşadar, managerul Shopping City Suceava are un Schnauzer Mijlociu, un maidanez (femelă, privilegiata familiei), un Ciobănesc Mioritic şi un Golden Retriver, despre care vorbeşte deschis, cu plăcere, emoţie şi satisfacţie, considerându-i “membri ai familiei”. Din vorbă în vorbă, am aflat că trei dintre căţei au fost adoptaţi, “salvaţi” după cum spune Mircea Petrariu, în prezent bucurându-se de căldura unui cămin frumos, alături de familia sa, soţia şi fetiţa lor Andrada pe care le-a amintit pe tot parcursul discuţiei, menţionând deopotrivă că “Ciobănescul mioritic mi l-am făcut cadou de ziua mea, în urmă cu trei ani”.

Povestea lui Heart… un Golden Retriver superb

Ne-am oprit în primă fază atenţia asupra exemplarului Golden Retriver, în vârstă de 1 an şi 6 luni, prezent la parada canină care a avut loc sâmbătă în parcarea Shopping City Suceava, în cadrul târgului “Agro ExpoBucovina”. “Câinele acesta a fost salvat. În primă fază, a fost luat de fiul unei cunoştinţe de-ale mele, student la Arhitectură în Bucureşti. Băiatul stătea cu chirie într-un apartament, iar când proprietarii au venit şi au constatat că în loc de un chiriaş, au găsit doi, l-au pus pe tânăr să aleagă între câine şi contractul de închiriere. Ca urmare, băiatul a adus patrupedul la părinţii săi în Suceava, părinţi foarte ocupaţi, care nu au avut timpul suficient pe care micuţul îl solicita, motiv pentru care puiul era foarte năzdrăvan, îşi făcea nevoile prin apartament, mânca ficuşi, iar atunci, în disperare de cauză doreau să găsească un stăpân. Eu având pe atunci, ca şi acum, tot patru câini, am intervenit pentru că stăpânul avea de gând să îl dea la o stână, şi uite aşa a ajuns în familia noastră. Iniţial, am zis că îl ţin la mine până găsesc un stăpân care să merite un astfel de câine, un câine iubitor, de familie, dar până la urmă a rămas la noi, deoarece am < pierdut > una dintre căţeluşe, un Airedal Terrier, de asemenea campioană a României”, a rememorat Mircea Petrariu, cu entuziasm, dar şi cu o vădită tristeţe în ochi şi în glas, amintind de personalitatea patrupedelor sale care s-au “pierdut”, după cum spune el.

Heart provine din părinţi campioni

Heart a intrat în familia Petrariu la vârsta de 6 luni, când familia l-a adoptat şi s-a ataşat repede de el, moment după care au primit şi actele căţelului, carnetul de sănătate, de unde au aflat că frumosul exemplar provine din părinţi campioni, Heart făcând parte din canisa Mediguard din Mediaş, care are nişte câini extraordinari.

Ciobănescul Mioritic şi cu Golden Retriver-ul sunt cei mai buni prieteni

“Heart este foarte bun prieten cu mioriticul nostru, în schimb a trebuit să îl separ pe Schnauzer de mioritic. Paradoxal Schnauzer-ul, cel mai bătrân câine al nostru, cu o greutate de 14-15 kg, sărea la gâtul mioriticului, şi rămânea atârnat ca un mărţişor”, povesteşte amuzat Mircea Petrariu, un stăpân foarte iubit de cei doi câini care practic îl disputau, erau geloşi unul pe altul, şi se manifestau agresiv unul faţă de celălalt, doar în prezenţa acestuia. “Pe de altă parte, mioriticul este preferatul lui Heart, se iubesc de nu se poate, se joacă, mănâncă împreună stând unul în faţa celuilalt, iar dacă se întâmplă ca Heart să fie plecat la concurs, mioriticul îl caută disperat, este foarte supărat, îi miroase urma, sunt cei mai buni prieteni (…) Când m-am uitat pe carnetul de sănătate şi am văzut că tatăl lui Heart este cel mai titrat mascul de Golden Retriver din România, evident că m-am gândit să merg mai departe şi cu puiul nostru. Căţelul a fost bine îngrijit şi înainte, dar în timp am reuşit să îl aduc la forma ideală de acum, lucru confirmat şi în concursurile la care am participat”.

„Am câştigat împreună un concurs internaţional”

Heart a fost scos în competiţie la vârsta de 8 luni, la categoria juniori, primul său concurs desfăşurându-se la Shopping City Suceava, unde a câştigat titulatura de cel mai bun exemplar participant la rasa sa. “Am avut o mare satisfacţie că la Târgul Mureş, la cea mai mare expoziţie chinologică de anul trecut, cu o participare internaţională remarcabilă, Heart a câştigat un concurs internaţional, fapt care i-a permis de altfel să ajungă Campion al României, alături de o serie de concursuri desfăşurate la Baia Mare, Bacău ş.a. unde s-a clasat cel mai bine la categioria sa, la juniori. A primit distincţie pentru cel mai bun exemplar al rasei, al grupei, iar anul ăsta, urmărim să ne luptăm pentru categoria de la seniori. Vom merge la Satu Mare, dar vom participa şi la Suceava, singura asociaţie din zona Moldovei (Asociaţia Chinologică Suceava) care a primit autorizaţie pentru organizarea unor astfel de concursuri, fiind chiar în oraşul nostru. Expoziţia va fi găzduită ca în fiecare an la Shopping City Suceava. Mă voi deplasa cu Heart la Braşov, Bistriţa, Satu Mare, Baia Mare, Cluj, Târgu Mureş, localităţi cât de cât mai accesibile ca distanţă.

Mircea Petrariu a vorbit cu o deosebită plăcere, dar şi cu regret despre cel mai deştept, mai credincios câine pe care l-a avut, încă înainte de a se naşte fetiţa sa Andrada, un Boxer cu care comunica mereu telepatic, care îi semnala energiile negative ale prietenilor, cunoscuţilor săi, un câine cu care se înţelegea din priviri, acelaşi câine care a iubit-o şi a protejat-o foarte mult pe fetiţa sa până la vârsta când aceasta a împlinit 2 ani, apoi “s-a stins”.

De asemenea, managerul Shopping City a fost primul sucevean care, sprijinit şi de Asociaţia Proanima, a pus bazele primului adăpost de câini care a fost situat la Şcheia. În prezent, se declară foarte nemulţumit şi dezamăgit de condiţiile pe care le-a văzut la adăpostul de câini situat în Lunca Sucevei.

Mircea Petrariu şi-a încheiat povestea cu un îndemn: “Trebuie să facem ceva pentru copiii noştri, să îi educăm în sensul de a iubi animalele, de a le proteja şi trebuie să fim noi, oamenii mari, un exemplu demn de urmat prin adoptarea unor patrupede, ori prin realizarea şi susţinerea unor campanii în acest sens”.


Intră acum și în grupul de