Irina Vasilciuc devine prima femeie administrator public al judetului Suceava

Actualul director economic al Consiliului Judeţean Suceava, dna Irina Vasilciuc, va fi viitorul administrator public al judeţului Suceava, după ce a promovat cu nota maximă concursul organizat pentru ocuparea acestui post în primele două zile ale acestei săptămâni.

Dna Vasiliciuc a susţinut luni proba scrisă şi marţi cea orală, la ambele luând nota 10, pentru intrarea în funcţie fiind nevoie şi de decizia preşedintelui CJ, Gheorghe Flutur, acest lucru fiind aşteptat să se petreacă în următoarele zile.

Consiliul Judeţean Suceava a decis în data de 24 februarie reînfiinţarea funcţiei de administrator public al judeţului.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a explicat atunci că administratorul public se va ocupa în special de derularea proiectelor cu finanţare europeană, subliniind că 53 % din bugetul judeţului reprezintă fonduri europene, aceasta fiind o activitate prioritară a administraţiei judeţene.

Funcţia de administrator public a judeţului Suceava a fost înfiinţată în 2008, pe acest post fiind numit Petru Luhan care în vara anului 2009 a renunţat la această funcţie după ce a fost ales deputat în Parlamentul European din partea PDL.
Funcţia de administrator public a fost desfiinţată după părăsirea postului de Luhan, dar şi pe fondul măsurilor de austeritate adoptate în instituţiile publice.

CJ va trebui să numească în funcţia de director economic o altă persoană, fiind deja vizate câteva nume, în condiţiile în care funcţia ocupată anterior de dna Vasilciuc fiind una extrem de importantă în cadrul instituţiei.