Lupta pe fata in PDL


Intră acum și în grupul de

Lupta pentru şefia PDL a intrat în linie dreaptă, punându-i faţă în faţă pe Emil Boc şi Vasile Blaga. Potrivit gandul.info, pentru prima dată de la anunţarea intenţiilor de a intra în cursă pentru preşedinţia partidului, cei doi s-au prezentat, luni, cot la cot, în faţa parlamentarilor democrat-liberali, cu scopul programat de a tranşa problema conflictului deschis care a împărţit filialele în două tabere.

Ostilităţile au fost lansate de către Vasile Blaga, care l-a pus la zid pe premierul Boc, reproşându-i în mod indirect că nu respectă regulile jocului. “Să înceteze aranjamentele şi presiunile în teritoriu. Terminaţi cu cafelele prin birouri”, le-a spus Blaga senatorilor şi deputaţilor, conform surselor participante la discuţii.

În niciuna dintre cele două întâlniri fulger pe care cei doi le-au avut cu parlamentarii, Emil Boc nu l-a contrat pe secretarul general, chiar dacă pedeliştii au lansat şi critici sporadice. “Sunt mulţi care apar pe sticlă şi nu ştiu ce vorbesc. Moţiunile trebuie discutate în interiorul partidului”, au susţinut parlamentarii democrat-liberali.

Surse din conducerea PDL au precizat că demersul întâlnirii de luni i-a aparţinut primului-ministru, care încearcă să facă pace cu Vasile Blaga, a cărui moţiune este aproape finalizată. Pe de altă parte, actualul secretar general ar fi refuzat să renunţe la intenţia de a candida, deşi câţiva dintre liderii din teritoriu pe care acesta se baza pentru câştigarea alegerilor din mai au trecut de partea premierului, arată gandul.info.


Intră acum și în grupul de