PSD Suceava sare in sprijinul profesorilor protestatari


Intră acum și în grupul de

PSD Suceava reclamă faptul că actualul Guvern doreşte să blocheze definitiv drepturile salariale ale profesorilor şi că s-a ajuns ca echipa cupului Băsescu-Boc să modifice deciziile definitive si irevocabile ale instanţelor de judecată prin intermediul unor noi legi.

„Nu este prima dată cînd Guvernul Boc vrea să blocheze decizii ale justiţiei. E guvernul cu cele mai multe OUG declarate neconstituţionale. Acum, refuză să pună în aplicare decizii ale justitţei”, susţine într-un comuncat de presă remis redacţiilor, preşedintele executiv al organizaţiei judeţene a PSD Suceava, Ovidiu Donţu. Acesta s-a aliat protestului profesorilor din judeţul Suceava şi a cerut guvernanţilor să stopeze „atacul la adresa cadrelor didactice”.

Liderul social-democrat este nemulţumit şi de faptul că austeritatea este un cuvânt pe care nu l-au cunoscut cei ce fac parte din clientela PDL ci doar profesorii.

„Înainte de a le cere oamenilor să strângă cureaua, trebuie ca austeritatea să lovească în contractele date clientelei PDL. Abia apoi trebuie să cerem oamenilor să fe solidari”, a mai spus Ovidiu Donţu care a ţinut să remarce în final că din criza economică coordonată de Emil Boc, au ieşit deocamdată doar premierul, Elena Udrea si preşedintele Traian Băsescu.

„Majoritatea românilor încă o duc extraordinar de greu”, a menţionat Donţu.

Din punctul său de vedere este de aşteptat că la alegerile din 2012, cu puţin timp înainte de votul de la urne, PDL să îşi asume răspunderea pe un proiect de lege „care să statueze faptul că, indiferent de rezultatul scrutinului, PDL a castigat alegerile”


Intră acum și în grupul de