Petru Luhan sustine programul european „Erasmus pentru tinerii antreprenori”


Intră acum și în grupul de

Europarlamentarul PDL de Suceava, Petru Luhan, care este şi de vice-preşedinte al tinerilor europarlamentari PPE, susţine programul european “Erasmus pentru tinerii antreprenori”, care îşi propune să stimuleze spiritul antreprenorial, competitivitatea şi dezvoltarea companiilor nou înfiinţate, precum şi a IMM-urilor din Uniunea Europeană.

Eurodeputatul sucevean subliniază, în cadrul unei declaraţii de presă,
că acest program reprezintă o şansă pentru tinerii întreprinzători care doresc să lanseze sau să dezvolte o afacere şi o oportunitate pentru tinerii români care doresc să beneficieze de experienţa în afaceri a altor tineri europeni sau a întreprinderilor europene moderne. „Sunt convins că, aşa cum programul Erasmus pentru mobilitate universitară a avut un succes enorm în rândul tinerilor din România şi acest program european se va bucura de o largă participare din partea tinerilor români”, consideră Petru Luhan.

El a menţionat că va avea mai multe întâlniri cu organizaţiile de tineri din România pe care îi va încuraja să participe la acest program. „Pentru România este esenţial ca în această perioadă să valorifice fondurile structurale pe care le primeşte de la Uniunea Europeană şi să încurajeze participarea cetăţenilor la acest gen de programe”, a concluzionat Petru Luhan.

Programul “Erasmus pentru tinerii antreprenori” este o iniţiativă a Comisiei Europene şi a Parlamentului European, care oferă tinerilor antreprenori şansa unui schimb de experienţă transfrontalier la nivelul Uniunii Europene, în vederea acumulării de experienţă în domeniul afacerilor. De asemenea, antreprenorii experimentaţi pot aplica pentru a-şi diversifica afacerea, pentru a-şi dezvolta activitatea şi pentru formarea unor noi legături la nivel european.

Acest program le va permite tinerilor antreprenori europeni să petreacă până la 6 luni de muncă alături de un antreprenor experimentat dintr-un alt stat UE, pentru a învăţa cum să îşi dezvolte şi să îşi îmbunătăţească propria afacere.


Intră acum și în grupul de