Mirza sustine finantarea de la bugetul de stat a campaniilor electorale (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Propunerea potrivit căreia primarii să fie aleşi într-un singur tur de scrutin este „o îngustare a democraţiei”, susţine senatorul PSD de Suceava, Gavril Mîrza, care consideră că intenţia PDL de a modifica legislaţia în acest sens este periculoasă pentru că „dă posibilitatea folosirii unor fonduri din punguliţa portocalie” pentru cumpărarea de voturi.

Parlamentarul social-democrat a mai spus că a semnat iniţiativa legislativă a senatorului PSD Miron Mitrea potrivit căreia finanţarea campaniilor electorale să se facă de la bugetul de stat. „Să fie finanţate afişele şi atât, cu pedepse privative de libertate pentru orice cadouri pentru alegători”, a spus senatorul PSD.

El crede că printr-o asemenea măsură se vor face mari economii la bugetul de stat care este folosit de partidele de la putere pentru a cumpăra voturi. „Trebuie făcut ceva cu aceste campanii electorale. E prea mare dezmăţul astăzi cu zone colorate numai în portocaliu, sau galben sau albastru şi poate chiar roşu”, a conchis senatorul PSD.


Intră acum și în grupul de